Gündem Tvsaire

'Berkin için, hep birlikte'

Yazan: Harun Şahnacı-Tuncay Bayram

Berkin Elvan için eylem yapan Bilgi Üniversitesi öğrencileri, yarın saat 12:00'deki törene ve cenazeye birlikte katılma kararı aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, 269 gündür verdiği yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan (15) için eylem yaptı. Üniversitedeki öğretim ve idari kadrosundan da katılımın görüldüğü eylemde yüzlerce öğrenci, Santral yerleşkesinde saat 14:30’da toplanarak sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yarın (12 Mart) saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek cenaze törenine birlikte katılma kararı alan öğrenciler, bunun için Santral ve Kuştepe yerleşkelerinde toplanacaklarını ve saat 11.00'de yürüyüşe geçeceklerini duyurdu. Öğrenciler, Santral yerleşkesinde açılacak yeni eğitim binasına Berkin Elvan’ın adının verilmesini de önerdi.

Berkin Elvan, 15 Haziran 2013 akşamı polisin Gezi Parkı’na girmesi sonrasında İstanbul Okmeydanı’nda devam eden protestolarda yakın mesafeden gaz fişeğiyle vurulmuştu. Aynı gün (16 Haziran) yoğun bakıma kaldırıldı. Bu süre içinde sağlık durumunda düzelme gözlemlenmeyen Berkin 269 gün boyunca uyutuldu; 15. yaşına hastanede girdi.

Berkin’in ağırlığının 45’ten 16 kiloya kadar düştüğü ve hayatını yaşam destek ünitesine bağlı olarak sürdürdüğü dün Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin’in yaralanmasının 268. gününde Elvan ailesini aramış ve “geçmiş olsun” dileklerini iletmişti.
Avukat Karatana’nın çağrısı üzerine onlarca kişi dünden beri, Berkin’in bulunduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde destek için bekliyordu.

Berkin’in ölüm haberi ise bu sabah saat 07.00’de ailesi tarafından duyuruldu.

Berkin Elvan’ın yaralanmasıyla ilgili soruşturmada ise yol alınabilmiş değil. Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Şubat ayında ifadesine başvurulan yedi çevik kuvvet polisi de, gaz tüfeği kullanmadıkları ya da Berkin’in yaralandığı gün Okmeydanı’nda görev yapıp yapmadıklarını hatırlamadıkları yönünde konuştu.

Yorum yazın