Ekonomi Teknoloji Üniversite

‘Başarısızlıktan korkmayın’

Yazan: Dilara Muslu

Marka Konferansı bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Konferansı üniversite öğrencilerini ağırladı.

17 yıldır alanında lider isimleri iş dünyasıyla buluşturan Marka Konferansı bu yıl, ikinci kez Gençlik Konferansı’yla üniversite öğrencilerine kapılarını açtı. 16 Aralık’ta Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirilen etkinlikte  500 üniversite öğrencisine aralarında Tuba Ünsal, Naziha Mestaoui, Amber Atherton, İbrahim Büyükak, Duygu Özaslan’ın da bulunduğu pek çok ünlü isim 15’er dakikalık sunumlarıyla seslendi.

Uzun yıllardır Marka Konferansı’na moderatörlük yapan BJ Cunningham’ın sunumunda ilerleyen etkinliğin açılış konuşmasını etkinlik sahibi Yürekli Eğitim ve Danışmanlık CEO’su Ayşegül Yürekli Şengör yaptı. Şengör, son zamanlarda ülkede yaşanan üzücü olaylara dikkat çekerek duygularını “Hepimiz yaşananları sindirmekte zorlanıyoruz ama yayıldıkça toplumu ele geçiren umutsuzluk kimseye yarar sağlamıyor. Siz gençler bu ülkenin umudusunuz, kurduğunuz hayallerde hep bu topraklar olsun. Çözümü Türkiye dışında bir yerde aramayın” sözleriyle dile getirdi. Markaların vaat ettiklerinin arkasında durdukça yaşayabileceğini belirten Yürekli CEO’su gençlere güçlü markalar haline gelerek hayatlarını yönetmenin önemini hatırlattı.

Dünyada yükselen teknoloji trendlerini ve Google’dan Htc’ye pek çok önde gelen markanın yeni buluşlarını anlatan İngiliz trend danışmanı Kinvara Balfour 3D printing teknolojisinin önemine dikkat çekti. Her şeyin teknolojiyle yeniden üretilebildiğini söyleyen Balfour, Dr. Mark Post’un laboratuvarında soyadan ürettiği “et”in yaşam stoğunu korumak adına ilginç bir teknoloji olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl Paris COP21 İklim Konferansı’nda sanal ağaç enstalasyonunu tanıtan Belçikalı sanatçı Naziha Mestaoui’nin projesini Marka Konferansı’yla Türkiye’ye getirmesi ve uygulamaya etkinlik sırasında başlanması da günün ilgi çeken detaylarından oldu. Kişilerin sanal ortamda diktikleri ağaçları dünyanın bir yerinde gerçeğe dönüştüren bu projeye izleyiciler de interaktif katılım göstererek dahil oldular.

17 yaşında kurduğu moda bloğu ve takı sitesini henüz satan 25 yaşındaki İnigliz genç girişimci Amber Atherton sosyal medya ve satışın arasındaki bağlantıları anlattı. E-ticarette Twitter kullanımı sayesinde başarı yakaladığını dile getiren Atherton “Başarının tek yolu üniversiteye gidip yüksek notlar almak değil, deneyin ve başarısızlıktan korkmayın. Başarısızlık en büyük tecrübedir” dedi.

Video içerik sitesi olan Muse CEO’su Serdar Ekrem Şirin’in moderatörlüğünü yaptığı, oyun videoları çeken Youtuber Dora Özsoy ve  Riot Games Türkiye yayın direktörü Bora Koçyiğit’in katıldığı panelde gelişen ve gittikçe büyüyen oyun endüstrinden bahseden konuşmacılar izleyecilerle birlikte e-sporun spor olup olmadığını tartıştılar. Dünyada League of Legends takımı kuran ilk spor kulübü olan Beşiktaş’tan sonra bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray’ın LOL takımlarıyla birlikte lige girdiğini belirten Bora Koçyiğit, e-sporda fanatizmin ortadan kalktığını ve seyircinin iyiyi alkışlayan bir kitle olduğunu  belirtti. Dünya’da oyun endüstrisinin Hollywood’u geçtiğini ve e-sporun Kore’de ilkokullarda ders olarak verildiğini söyleyen Koçyiğit sektörün kat ettiği yola dikkat çekti.

Yorum yazın