Gündem

Bünyamin Aygün'e özgürlük çağrısı

Yazan: İbrahim Vahab
İbrahim Vahab

Suriye'de kaçırılan Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için gazeteci örgütleri ortak eylem yaptı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) başta olmak üzere pek çok gazeteci meslek örgütünün desteğiyle Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon’da eş zamanlı eylem yapıldı.

İstanbul'da Milliyet Gazetesi binası önünde toplanan gazeteciler “Bünyamin Aygün yalnız değildir” sloganları attı. TFMD üyesi Murad Sezer'in okuduğu basın açıklamasında, Bünyamin Aygün’ün 27 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırıldığı hatırlatılarak Aygün’ün serbest bırakılması için yetkililer göreve çağırıldı.

Günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi bir haber beklendiğini ve bu süre zarfında Milliyet Gazetesi’nin çabalarını takdirle izlediklerini ifade eden gazeteciler geçen 27 günden sonra meslektaşımızın hayatı ve sağlığından endişe ettiklerini dile getirdiler.

“Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğüne kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor muhalefet partilerini bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz” diyen gazeteci örgütleri Suriye’deki tüm silahlı gruplara seslenerek gazetecilerin düşman olmadığını hatırlattı.

Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiğini vurgulayan örgütler, Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğunu, Başhar Kadumi gibi onlarca gazetecinin de kayıp olduğunu belirterek özgürlük için her gün seslerini yükselteceklerini açıkladılar.

Yorum yazın