Gündem Tvsaire

Gazetecisin, eylem takip edemezsin!

Yazan: Ertan Önsel

Şişli’de, Hopa’daki olayları protesto eden takip eden Cumhuriyet gazetesi muhabiri Pelin Ünker, polis tarafından uzaklaştırıldı. Ünker’in gazeteci olduğunu söylemesi de kâr etmedi. Tartaklandı ve tanıtım kartı kırıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hopa’ya gidişi sırasında yaşanan olaylarda biber gazının etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu‘nun ölümünü protesto etmek için dün (2 Haziran 2011) İstanbul Şişli’de düzenlenen gösterilere yine polis şiddeti, aşırı güç kullanımı ve biber gazı damga vurdu. Ayrıca olaylar sırasında polisin gazetecilere karşı sert tutumu da dikkat çekti.

Şişli Hâlâskargazi Caddesi’nde Bulgar Patrikhanesi önünde yer alan bir spor mağazasına kaçan göstericilerin gözaltına alınmasını izleyen Cumhuriyetgazetesimuhabiri Pelin Ünker de polislerin sert müdahalesiyle karşılaşan gazetecilerden biriydi. Olayı izleyen Ünker’e oradan uzaklaşmasını söyleyen polisler, genç gazeteciden sarı basın kartı istediler. Ünker’in gazete tanıtım kartını çıkartması üzerine, elinden zorla kartını almak isteyen polislerle Ünker arasında uzunca bir itiş kakış yaşandı. Çevredeki diğer gazetecilerin olaya müdahale etmesi üzerine diğer gazetecileri de tehdit eden polisler, zor kullanarak Ünker’in elindeki tanıtım kartını kırarak aldılar. Pelin Ünker’e elinde oluşan zedelenme nedeniyle 5 günlük iş göremez raporu verildi. Olay sırasında polislerin gazetecilere karşı tehditkâr tavırları hayli dikkat çekiciydi.

HaberVs‘den Ertan Önsel bu olayı görüntüledi. Pelin Ünker de olayın hemen ardından yaşadıklarını Önsel’in mikrofonuna anlattı. Videoyu Pelin Ünker’in verdiği bu röportajla birlikte izleyeceksiniz.

Yorum yazın