Yaşam

LGBTT Onur Haftası başladı

Yazan: HaberVs

Bu yıl “tabu” temasının işleneceği 19’uncu LGBTT (Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel) Onur Haftası başladı.

Bu yıl “tabu” temasının işleneceği 19’uncu LGBTT (Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel) Onur Haftası başladı. 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek panel, atölye, forum, film gösterimi, piknik, konser, Hormonlu Domates ödül töreni ve Onur Yürüyüşü gibi etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler çerçevesinde Ermenistan’dan gelen anarko-feminist grup Pincetde bir konser verecek.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Hormonlu Domates ödül töreninde geçtiğimiz yıl boyunca homofobik ve transfobik söylem ya da eylemleriyle tepki çeken kişi ya da kurumlar arasından, internet üzerinden yapılan oylama sonucunda “kazananlar” İstanbul Live’da düzenlenecek ödül töreniyle 21 Haziran’da domateslerine kavuşacak.

Program kapsamında 24 Haziran cuma günü saat 13.30’da “Medya’da LGBT Tabular” başlıklı bir de forum düzenleniyor.
Mimar Sinan Üniversitesi Video Konferans Salonu’nde gerçekleştirilecek forum Kaos GLve Lambdaistanbul’un Türkiye’de dijital ve yazılı medyada lgbt bireylere ilişkin haberlere nasıl yer verildiği ve ne tür hataların yapıldığına dair sunumuyla başlayacak. Daha sonra da İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart, uluslararası medyadaki homofobik, transfobik örnekleri değerlendirecek. Radikal Gazetesi’nden Tuğrul Eryılmaz, medyanın nefret suçu işleme potansiyeli ve bunun engellenebilirliği, Pınar Ögünç ise bir aktivizm alanı olarak ana akım medyada hak temelli gazetecilik, ‘azınlık’ haberciliği üzerine bir sunum yapacak. Forumda, iletişim fakültesi öğrencileri ve gazetecilerin de katılımıyla medyada var olan önyargıları ve LGBTT bireyleri aşağılamayan, ayrımcı olmayan bir haber dili için neler yapılabileceği tartışılacak.

Hafta boyunca değişik mekanlarda gerçekleştirilecek, panel, atölye, film gösterimi gibi etkinliklerin ardından 26 Haziran Pazar günü 17:00’de Taksim Meydanı’nda tramvay durağından başlayacak olan Onur Yürüyüşü ve partinin ardından hafta sona erecek.

Programla ilgili .

Yorum yazın