İstanbul

Metro kazasının tanığı anlatıyor

Yazan: Ecem Hepçiçekli

İstanbul Metrosu'nda bu sabah gerçekleşen kazanın tanığı, kalçasına demir çubuk saplanan Fatih Çoban’ın çaprazında oturuyordu.

İstanbul Metrosu Seyrantepe istasyonu yakınlarında bu sabah yaşanan kazanın tanığı, kaza anını ve sonrasını HaberVs muhabirine anlattı. İsminin yayınlanmasını istemeyen tanık, metronun ön vagonunu delen demir çubuğun kalçasına saplandığı Fatih Çoban’ın (33) çaprazında oturuyordu.

Tanığın anlatımıyla kaza şöyle gerçekleşti:

 

“Saat 9’u biraz geçiyordu. Metroya Şişli’den bindim. Sanayi Mahallesi’nde istasyon değistirip Seyrantepe metrosuna bindim. Seyrantepe’ye yaklaşırken tren önce sarsıldı. Ray değiştirdiğini sandım. Ama sarsıntı kesilmedi. Ne oluyor diyemeden kaza oldu.

 

“Birden yerinden uçtu”

“Yaralanan Fatih bey vagonda sağ taraf başındaki koltuklarda oturuyordu. Ben onun karşı çaprazında oturuyordum. Birden yerinden uçtu ve kalçasına saplanan demirle önüme düştü. Tren durdu. Fatih beyin bilinci açıktı ama şoktaydı, hepimiz gibi. Birkaç dakika sonra makinist geldi. Vagonun kapısını açtı. İşçiler yan tünelden merdiven getirip inmemize yardımcı oldular. İnip tünelde bekledik, diğer vagonlardakiler daha çıkmamıştı. Onları diğer yönden çıkarmışlar, biz yaralının çıkarıldığı tüneldeki merdivenlerden çıktık.

 

“Ambulans, yardım gelmeden ayrılamadık. Bu arada herkes 112’ye ulaşmaya çalışıyordu. Sonunda birisi ulaştı. Ekip yönlendirildiğini öğrendik. Yaralı çıkarılıncaya kadar ayrılmadık oradan. Yaklaşık bir saat sonunda yaralı çıkarıldı, biz de TURİNG’in bahçesine tekrar bir merdivenle çıkıp işlerimize gittik. Fotoğraflar devam eden tünel çalışmalarından. İşçiler bizi yan tünele indirdiler.

“Asansörü bile kullanamadım”


“Bu metro birkaç aydır kapalıydı. 20’sinde açacaklardı, 26’sına ertelendi. Geçen hafta hiç bir sorun olmadan gittik geldik. Böyle bir kazanın nasıl olduğunu aklım almıyor hâlâ. Ben o hattı daha uzun süre kullanamam bunu biliyorum, bugün eve çıkmak için asansörü bile kullanamadım.

 

DHA’nın haberine göre, Fatih Çoban’ın kalçasına saplanan demir parçası, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 1 saat süren ameliyatta çıkarıldı. Durumunun iyi olduğu söylendi ve ortopedi servisine kaldırıldı.

Çoban'ın babası Şeref Çoban, gazetecilerin “Dava açacak mısınız?” sorusunu “Şu an öyle bir düşüncemiz yok” diye cevapladı.

Kaza hakkında HaberVs'nin sorularını yanıtlamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), açıklamanın, teknik incelemeden sonra yapılacağını söyledi. (EH/GT)

Yorum yazın