Sanat Tvsaire

Nar Photos'un 10 yıllık hafızası: Yolda

Yazan: Harun Şahnacı-Alp Öztürk

Nar Photos fotoğrafçılarının 10 yıllık emeğinden seçilen fotoğrafların yer aldığı sergi Türkiye'nin yakın tarihinin görsel bir anımsatması.

Bağımsız fotoğraf kolektifi Nar Photos, kuruluşunun 10’uncu yılını “Yolda” adlı sergisiyle kutluyor. 2003 – 2013 yılları arasında kayda alınan 20 bin fotoğraflık arşivinden seçilen 75 ayrı fotoğraf İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde geçen hafta izleyicileriyle buluştu. Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan veya etkisi bugüne uzanan olay ve durumların bir seyrini sunan sergide fotoğrafların yanı sıra 6 video da yer alıyor.
Küratörlüğünü Sena Çakırkaya’nın üstlendiği, 20 fotoğrafçının eserlerinden oluşan “Yolda” sergisi, adeta Nar Photos’un bağımsız yapısının da bir temsili niteliğinde. Sergide, Türkiye ana akım medyasının değinmekten uzak kaldığı, gösterilmeyen veya üzerinde yeteri kadar konuşulmayan netameli her konu fotoğraflarla anlatılıyor. Sanat fotoğrafçılığı ve foto muhabirliği arasındaki sınırları ortadan kaldırmayı amaçlayan Nar Photos arşivinden derlenen fotoğraflar 9 Kasım’a dek sergilenecek.

Yorum yazın