Ekonomi Gündem Yaşam

“Puma Türkiye” sitesine erişim engeli

Yazan: Büşra Köroğlu

Puma’nın resmi internet sayfasına benzer şekilde oluşturduğu tasarımıyla insanları dolandıran Puma Türkiye adındaki siteye erişim engellendi.

Puma Türkiye isimli sayfanın kapatılması için hukuki süreç başlatan Puma’nın, global ve yerel düzeyde attığı yasal adımlar sonucu, yaklaşık 6-7 ay boyunca faaliyet gösteren Puma Türkiye (pumaturkiye.com) isimli internet sitesine erişim durduruldu.

Puma’da pazarlama sorumlusu olan Murat Evre, Puma Türkiye isimli internet sitesinin açılmasının ardından, siteye erişimin engellenmesi için tüm hukuki süreçleri başlattıklarını söylüyor. Şikayetlerin artmasıyla beraber bu süreci hızlandırmaya çalıştıklarına dikkat çeken Evre, sitenin kapatılması için yaklaşık 6-7 ay boyunca uğraştıklarını ve geçtiğimiz günlerde de amaçlarına ulaştıklarını belirtiyor. Evre, siteye erişimin durdurulmasının ardından sözlerine şunları ekliyor: “Puma’nın tek ve resmi çevrimiçi alışveriş sitesi, puma.com adresidir. Site, geçtiğimiz aydan itibaren Türkiye merkezli ve Türkçe olarak hizmet vermektedir. Sitenin Türkiye’deki tanıtım sürecinin çok yakında başlamasıyla birlikte müşterilerimizi Puma Türkiye gibi sahte içerikli internet siteleri konusunda bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.”

Arama motorunda ilk sırada çıkıyordu

İnsanları orijinal ürün sattığı gerekçesiyle kandıran Puma Türkiye sitesi, birçok insanı mağdur etmişti. Çevrimiçi alışveriş yapan insanlar, ürünlerini teslim aldıktan sonra büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Yarım yamalak Türkçesiyle dikkat çeken sitenin internet sayfası, arama motoruna Puma Türkiye yazıldığında ilk sırada yer alıyordu. Kadın ve erkek ayakkabılarının bulunduğu sayfada, ürünlerin hepsi indirime girmiş gözüküyordu. Puma’nın Türkiye’ye getirmediği birçok ürünün fotoğraflarının bulunduğu sitede, ünlü tasarımcıların ürünleri de mevcuttu.

“Büyük hayal kırıklığı yaşadım”

Puma Türkiye isimli siteden alışveriş yapan 24 yaşındaki Aylin Kılınç, çok istediği spor ayakkabının Türkiye’ye geldiğini görünce hemen satın almak istediğini söylemişti. Kılınç, daha sonra sitenin internet sayfasını incelediğini ve bir gariplik sezdiğini şu sözleriyle anlatmıştı: “Puma’nın herhangi bir şubesini arayarak sitenin kendilerine ait olup olmadığını sordum. Mağaza çalışanları bana, PumaTürkiye isimli internet sayfasının resmi olmadığını ve gelen ürünlerin de sahte olabileceğini söylediler. Telefonu kapatır kapatmaz iptal etmek için sitedeki adrese e-posta attım ancak hiçbir dönüş yapılmadı.”

15 gün sonra ürününün geldiğini söyleyen Aylin Kılınç, satın aldığı spor ayakkabının yerine çok alakasız bir şey gönderdiklerini şu sözleriyle belirtmişti: “Ayakkabıya kargo dahil 95 dolar verdim. Sipariş ettiğim ürünle hiçbir benzerliği olmayan bir ayakkabı geldi. Benimle dalga geçiyorlar herhalde diyerek büyük hayal kırıklığı yaşadım ve korktum. Bu dolandırıcılar yüzünden kredimi kartımı iptal etmek zorunda kaldım.”

Yorum yazın