Yaşam

Sağlık için dijital uygulamalar…

Yazan: HaberVs
dhsturkey.com

Geçen yıl ilki düzenlenen Dijital Sağlık Zirvesi'nin ikincisi yarın başlıyor. Bilgililer konferansa araştırmaları ve müzikleriyle katkı veriyor

Sağlık sektöründeki dijital uygulamaların tartışıldığı ve geçen yıl ilki düzenlenen “Digital Health Summit Turkey 2013” (Dijital Sağlık Zirvesi) yarın başlıyor. 18-19 Eylül'de Maslak Sherton Hotel’de gerçekleştirilecek zirvenin ilk gününde 29 konuşmacı ikinci gününde ise 15 konuşmacı sağlık alanındaki dijital çözümleri  sunacak.

Bu yıl “sağlıkta mobil” kavramına odaklanan konferansta, İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı Araştırma Görevlisi Seray Öney Doğanyiğit tarafından gerçekleştirilen Mobil Sağlık Aplikasyonu Kullanım Araştırması'nın sonuçları da sunulacak. Galatasaray Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen ve online ortamda yaklaşık 6 bin katılımcıyla gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’de bu alanda şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı araştırma özelliğini taşıyor.

Konferansın en ilgi çekici bölümlerinden biri de İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Sistemleri öğrencisi  Onur Uz’un konferansa özel bestelediği müziklerin dinleyicilerle buluşması olacak. Piyano resitalinde ilk kez dinleyiciyle buluşacak parçalar katılımcılara CD formatında da dağıtılacak.

Konferans programı ve ayrıntılı bilgi buradan alınabilir.

Yorum yazın