Yaşam

Tamirane artık Topbaşlar’ın “Lokma”sı

Yazan: Hüseyin Aldemir
Hüseyin Aldemir

Topbaş Ailesi’nin devraldığı, Santralistanbul’un gözde mekanlarından Tamirane, “Lokma Santral” oldu

Santralistanbul’da, Efes One Love festivaliyle başlayan alkol yasağının meyvelerini toplayan Topbaş ailesi, yılbaşında devraldığı Tamirane’yi bundan sonra Lokma Santral adıyla işletecek.

Santralistanbul'da 2008'den beri faaliyetine devam eden Tamirane, Efes One Love Festival'le başlayan ve Bizzat Başbakan'ın da katıldığı “Üniversite ve alkol” tartışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş’ın ortağı olduğu Sütlüce Gıda’ya devredilmişti. (Tamirane de Topbaşlar’ın; HaberVs, 04.01.2013)

Santralistanbul'da alkol satılan diğer mekan olan Otto Santral ise bu tartışmaların hemen öncesinde; Haziran 2012'de “içki ruhsatının yenilenmeme korkusuyla” Topbaşlar'a ait aynı işletmeye devredilmişti.  (Alkol varsa rahat yok – HaberVs 04.10.2012)

Tamirane olarak ünlenen mekanda, Topbaşlara ait Lokma'nın, “sulu yemek”  ve “alakart“ olarak nitelendirilen restaurant konseptiyle yaklaşık bir hafta içerisinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Lokma Cafe halihazırda Rumelihisarı'nda 300 kişilik mekanında hizmet veriyor.

Yorum yazın