Yaşam

Alışveriş yaparken İyilik Kazansın

Yazan: Melis Yılmaz
İyilik Kazansın platormunun kurucuları Kadir Onur Eren (solda), Çağrı Torun (sağda) ve Pırıl Pamiroğlu.

Marketten seyahate, kitaptan pizzaya 200’ye yakın markanın alışveriş sitesine iyilikkazansin.com üzerinden yapılan erişimler, sekiz sivil toplum kuruluşunun gelir kazanmasına olanak veriyor.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratma amacıyla kurulan iyilikkazansin.com, internetten yapılan alışverişlerin belli bir oranının, bu kuruluşlara aktarılması esasıyla çalışıyor. Market alışverişinden seyahate, kitaptan pizzaya kadar yaklaşık 200 markanın internet sitesine iyilikkazansin.com üzerinden yapılan erişimlerde alışverişin yüzde 1’i, müşterinin belirleyeceği bir sivil toplum kuruluşuna bağış olarak yönlendiriliyor. Kullanıcıların bağış için ayrıca bir ödeme yapması gerekmiyor. Tek yapmaları gereken, iyilikkazansin.com’a kayıt olmak.

İyilik Kazansın, sitenin yönlendirmesiyle yapılan her alışverişten sonra, üyenin platforma kayıt olduğu adresine bir e-posta gönderiyor. Bu postada, alışverişi sayesinde destek olduğu sivil toplum kuruluşunun dernek başkanı imzalı bir sertifika yer alıyor. Kullanıcı, iyilikkazansin.com’un üye sayfasında o güne kadarki toplam bağış tutarının takibini de yapabiliyor.

Platformu hayata geçiren genç girişimciler Pırıl Pamiroğlu, Çağrı Torun ve Kadir Onur Eren ortak hedeflerini, “iyiliği yayarak, bulaşıcı hale getirmek” olarak açıklıyor.

Pırıl Pamiroğlu, platformun hikâyesini “Toplumumuzdaki sorunların çözümü için bireysel olarak yapabileceğimiz katkıdan daha fazlasını ortaya koyabilmek amacıyla farklı fikirler üzerinde çalışırken İyilik Kazansın fikri ortaya çıktı. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunlarından birinin bireysel bağışların yetersizliği olduğunun farkındaydık. Bu soruna bir çözüm bulabilmek adına internetten alışveriş yapan kişilerin ceplerinden ekstra para çıkmadan STK’lara destek olabileceği bu online platformu kurmaya karar verdik” sözleriyle paylaşıyor.

iyilikkazansin.com üzerinden yapılan alışverişlerin gelir sağladığı sivil toplum kuruluşları.

İyilik Kazansın üzerinden yapılan alışverişlerde, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), Özel Olimpiyatlar Türkiye, Ahtapot Gönüllüleri Sosyal Dayanışma ve Sportif Faaliyetler Derneği (AG), Tohum Otizm Vakfı, Bir Dilek Tut Derneği ve Sen De Gel‘e bağış yoluyla gelir sağlanabiliyor.

Eylülde hayata geçirilen platforma bugüne kadar 560 üyeye ulaşılıldı. Web sitesini ziyaret eden kişilerin yüzde 49’u 25-34 yaş arasında yer alıyor ve bu ziyaretçilerin yüzde 57’si ise kadınlardan oluşuyor.

iyilikkazansin.com, bu oluşumla işbirliği yapan markaların kampanya ve fırsatlarını da üyelerine duyuruyor.

 

 

Yorum yazın