Gündem

Barış Pehlivan'dan, 'dışarıdaki' meslektaşlarına…

Yazan: Barış Terkoğlu

Haber yapmanın, makale yazmanın, kitap kaleme almanın; kovulmalarla, kelepçelerle ve kurşunlarla engellenmeye çalışılmadığı bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle

OdaTV davasında 16 aydır tutuklu yargılanan gazeteci Barış Pehlivan'dan, 8 Haziran'da Taksim'de tutuklu gazeteciler için yürüyecek meslektaşlarına gönderdiği mektup.

Yüreği bizimle atan sevgili dostlar,

Dışardaki meslektaşlarım…

16 aydır tutuklusu olduğum Odatv davası, Türkiye’de basın özgürlüğüne vurulmak istenen zincirin en çıplak görünen hali oldu.

Odatv davasında “örgüt” yok. Asıl örgüt; bu davanın açılmasını sağlayan, sahte delil üreterek gazetecileri hapise atan yapıdır. Bu gerçekleri, aklı ve vicdanı olan herkes biliyor. Ama bilmenin tek başına bir anlam ifade etmediği, seslerimizi çoğaltmanın mecburi olduğu bir süreç yaşıyoruz.

Biz içeride, siz dışarıda…

İşte çıkaracağımız ortak sesin adı; herkes için basın ve #ifade özgürlüğüdür. Emile Zola ne güzel demiş: Gerçek yürüyor, onu hiçbir şey durduramayacaktır!

Ve biliyorum ki; bugün bu zulüme imza atan mağrurlar yarın mağdur olduğunda, onların haklarını savunmak da, yine sadece gerçeğe tutkulu biz gazetecilere düşecektir.

Haber yapmanın, makale yazmanın, kitap kaleme almanın, fikir söylemenin; kovulmalarla, kelepçelerle ve kurşunlarla engellenmeye çalışılmadığı bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle…

Sevgilerimle,

Barış Pehlivan,

İçerdeki Gazeteci

1 No’lu Silivri Cezaevi

F-3 ALT Koğuşu

Yorum yazın