Medya

İmzası bulunmayan gazeteler

Yazan: Melek Karakuş - İpek Gündüz
HaberVs

Taraf, Yurt, Özgür Gündem, Evrensel ve Birgün “Gazetelerin içeriği sadece gazetelerindir” kampanyasını için kendilerine haber verilmediğini söylüyor.

20 gazetenin ortak imzayla tam sayfa yayınladığı “Gazetelerin içeriği sadece gazetecilerindir” başlıklı duyuruda, özellikle sol basını temsil eden bazı gazetelerin imzasının olmaması dikkat çekiyordu.

Kampanyayı vekaleten yürüten Doğan Grubu avukatlarından Hakan Hanlı HaberVs'ye, “İmzacı olarak yer almayan gazetelerin yöneticilerine de teklifte bulunduklarını ama yanıt alamadıklarını” söylese de imzası bulunmayan kimi gazeteler aynı görüşte değil.

İmzacı gazeteler
Akşam, Bugün, Cumhuriyet, Fanatik, Fotomaç, Güneş, Habertürk, Hürriyet, Hürriyet Daily News, Milliyet, Posta, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Today’s Zaman, Türkiye, vatan, Yani Şafak, Zaman

Taraf, Yurt, Özgür Gündem, Evrensel ve Birgün gazetelerin yöneticileri ise kendilerine haber verilmediğini görüşünde.

Yurt gazetesinden Ahmet Ravalı, Taraf’tan Ertan Altan, Özgür Gündem’den Rana Zanakaya, Evrensel’den Fatih Polat ve Birgün’den İbrahim Aydın kendilerine herhangi bir teklifte bulunulmadığı gibi kampanyayı gazete ilanlarından öğrendiklerini söyledi. 

Evrensel Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat, “Kendi aralarında yapılmış bir şey. Gazete olarak bizim haberimiz bile yok. Mesleki örgütlerin işi olsa mutlaka bilirdik çünkü aktif üyeleriyiz. Bu nasıl bir işbirliğidir bilemiyorum” dedi.

Birgün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın da kampanyayı doğru bulmadıklarını vurgulayarak, “Doğru bir tavır değil. Bu bildiri, internet sitelerini hedef alıyor gibi gösterilse de esas amaç, televizyon ve radyolarda gazetelerin okunmasını engellemek. Fakat bu şekilde bilgiyi sansürlemek doğru değil. Teklif gelse dahi katılmazdık” dedi.

Yorum yazın