Gündem

Bilgi'de Alevilik tartışılacak

Yazan: HaberVs

“Ötekileştirilenler” temalı sempozyum dizisi Alevilerle başlıyor. Santralistanbul'daki toplantıya Hüseyin Aygün, İhsan Eliaçık gibi isimler katılıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Araştırmaları Kulübü’nün düzenlediği “Türkiye'de Ötekileştirilenleri Anlamak” başlıklı sempozyum dizisi “Aleviler” paneli ile başlıyor. Panel 16 Mart Cuma günü Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Bülent Bilmez, İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Talha Köse ve araştırmacı yazar İhsan Eliaçık konuşmacı olarak katılacaklar.

 

Geçmişten günümüze Alevi hareketinin ele alınacağı etkinlikte; “Tarihsel Bir Tecrübe Olarak Alevilik ve Sünnilik'in Genel Değerlendirmesi”, “Kemalist Modernleşme Sürecinde Aleviler ve Alevilik (1923-1980)”, “Alevi Kimliğinin 1980 Sonrasında Kendini Yeniden Tanımlama Çabaları” ve “Yeni Anayasa Sürecinde Aleviler” konu başlıkları tartışılacak.

Tarih: 16 Mart 2012, Cuma Saat:14:00-17:00 Yer: Santral Kampüsü E3 101

Konuşmacılar ve Konular:
 
I. Oturum:
İlhan Eliaçık (Araştırmacı Yazar)
– Tarihsel Bir Tecrübe Olarak Alevilik ve Sunnilik'in Genel Değerlendirmesi”
Bülent Bilmez (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
– “Kemalist Modernleşme Sürecinde Aleviler ve Alevilik (1923-1980)
 
II. Oturum:
Talha Köse (İstanbul Şehir Üniversitesi)
– “Alevi Kimliğinin 1980 Sonrasında Kendini Yeniden Tanımlama Çabaları”
Hüseyin Aygün (CHP Tunceli Milletvekili)
– “Yeni Anayasa Sürecinde Aleviler”

Yorum yazın