Gündem HaberVs Ekstra Sağlık Tvsaire Yaşam

Obezite riski gerçek mi yoksa abartılıyor mu?

Yazan: Avidan Kadiroğlu, Elif Nur Aktaş, Medya Kaya, Feritcan Baydar

Sanayi ürünü gıdaların hayatımıza daha çok girmesiyle sağlıklı beslenme ve obezite riski gibi konuları daha çok tartışır olduk. Obezite ve sağlıklı beslenmeyle ilgili merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtını beslenme konulu HaberVsXtra dosyasında bulacaksınız.

Yemek insanlık var olduğundan beri yalnızca en temel ihtiyaç değil aynı zamanda en büyük keyiflerden de biri. Ama sanayileşme ve paketli gıdaların hayatımızın her anına girmesiyle birlikte, obezite tüm dünyada bir sağlık problemi haline geldi. Birçok ülke obezite ile mücadele çalışmaları yürütüyor, teşvik çalışmaları yapıyor hatta hastanelerde ayrı bir obezite departmanı bile var artık.

Amerikalılar fast food tüketiminin verdiği zarardan yakınıyor, milli geliri düşük ülkeler ise ucuz gıda tercih edilmesinden. 20-30 yıl öncesine kadar Türkiye’de neredeyse hiç konuşulmayan obezite sorununun bugün bizler için de bir tehlike haline geldiği söyleniyor.

Peki gerçekten tehlikede miyiz, yoksa abartılı bir obezite korkusu mu yayılıyor. Tehlikede isek buraya nasıl sürükleniyoruz, kendimizi korumak için ne yapmalıyız. Sanayi çağında sağlıklı kalmak için nasıl beslenmeli nelere dikkat etmeliyiz. HaberVsXtra ekibi beslenme dosyasını açtı ve sizin için araştırdı.

Hazırlayanlar: Avidan Kadiroğlu, Elif Nur Aktaş, Medya Kaya, Feritcan Baydar 

Yorum yazın