Spor Tvsaire

Dostları Süleyman Seba’yı anlatıyor…

Yazan: HaberVs

HaberVs'nin 2009'da BJK Fulya Süleyman Seba tesislerinin açılışı vesilesiyle hazırladığı Süleyman Seba belgeselini tekrar yayınlıyoruz

Türkiye futbol hayatının unutulmaz isimlerinden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba 88 yaşında hayatını kaybetti.  Seba, 15 Ağustos cuma günü gerçekleştirilecek törenle toprağa verilecek.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün “Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi” olarak nitelendirdiği Seba, yalnız Beşiktaş için değil, Türkiye futbolu için de simge isimlerden biriydi. Seba, 1984’ten 2000 yılına kadar BJK başkanlığında kaldığı sürede pek çok yeniliğe imza atmış, görevden ayrıldığı 2000 yılı kongresinde kulüp üyelerinin oybirliği ile Hakkı Yeten’den sonra BJK’nin ikinci onursal başkanı seçilmişti.

Şubat 2009’da BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi’nin açılışı vesilesiyle HaberVs muhabirleri Kubilay Keçeli ve Can Aydın Beşiktaş camiasının önemli sporcuları, spor gazetecileri, yöneticileri ve Süleyman Seba’nın yakın çevresindeki isimlerle bir araya gelerek kulübün onursal başkanı hakkında kısa bir belgesel hazırlamıştı. Yaklaşık 9 dakikalık bu belgeseli Süleyman Seba’nın anısına tekrar yayınlıyoruz.

Yorum yazın