Gündem

Dunja Mijatoviç, Şık ve Şener’le görüştü

Yazan: Gökhan Tan
Gökhan Tan

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Ahmet Şık ve Nedim Şener’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Oda TV davasında tutuklu yargılanan Ahmet Şık ve Nedim Şener’i Silivri Ceza ve Tutukevi’nde ziyaret etti.

Hükümet temsilcileriyle resmi temaslarda bulunan ve Ankara ve İstanbul’da birer konferansa katılan Mijatoviç, Silivri ziyaretini, Türkiye’den ayrılmadan önce HaberVs’ye değerlendirdi. Mijatoviç şunları söyledi:

 “Hapishane ziyareti gezinin en son fakat en zor kısmıydı. Resmi otoritelere tarafından planlandı, onların desteğiyle herşey planlandığı gibi gitti ve gazetecilerle görüştük. AGİT'ten dört kişiydik.

“Uzun süre konuşma fırsatımız oldu, hiç rahatsız edilmedik. Açık görüşmede bulunduk ve güzel bir diyaloğumuz oldu. Duygusul bir ortamda geçen ancak önemli bir görüşmeydi. Ahmet ve Nedim çok iyiydiler. İşlerine dönmek için sabırsızlanıyorlar. Görüşmenin detaylarını basın ofisimiz daha sonra paylaşacak.

“Parmaklıklar ardında tutulan tüm masum insanlar…”

“Tutuklu bir insanın iyi durumda olduğunu söylemek çok zor, sonuçta hapisteler çünkü. Bu gerçek görmezden gelinemez. Ancak ruh hallerini gördükten sonra içeride iyi durumda ve güvende olduklarını söyleyebilirim. Kişisel görüşüm, hapishane şartlarının başarılı bir seviyede olduğu. Çünkü bu tür yerlerde güvenlik de çok önemlidir. Bunu söylerken elbette, benzer durumda içeride tutulan insanları da unutmamalıyız. Umarım parmaklıklar ardında tutulan tüm masum insanlar özgürlüğüne kavuşur ve mahkemeler bir an önce sonuçlanır. Ahmet ve Nedim’in hapishane şartlarıyla ilgili bir sıkıntısı olsaydı bunu söyleyebileceklerini sanıyorum çünkü başbaşaydık.

Mijatoviç HaberVs’nin “Ahmet ve Nedim, duyurulmasını istedikleri bir not ilettiler mi” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Evet. Nedim Şener’in bu konuda bir talebi oldu. Ancak bunu şimdi paylaşmamayı tercih ederim. Bunu daha sonra biz duyuracağız. Ailelerine, işlerine dönmek için daha fazla beklemek istemediklerini söylediler. Onlar uluslararası tanınırlığı olan isimler. Türkiye bu gerçeği de gözardı etmemeli. AGİT adına yaptığımız görüşmelerde Türk yetkililer iyi niyetlerini ortaya koydu. Bu nedenle umutluyum. Şu anda söyleyebileceklerim bunlarla sınırlı. Bir an önce salınmalarını diliyorum.”

Yorum yazın