Medya Sanat

Joytürk Akustik’e Boğaziçi’nden dördüncü kez ödül

Yazan: Ayça Karaduman

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin beş yıldır yürüttüğü Joytürk Akustik projesi Radyo Boğaziçi tarafından bu yıl dördüncü kez en iyi müzik programı seçildi.

Her aşaması İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “Joytürk Akustik” projesi, onüçüncüsü gerçekleştirilen Radyo Boğaziçi Ödül Töreni’nde “En İyi Müzik Programı” seçildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk üniversite radyolarından biri olan Radyo Boğaziçi’nin düzenlediği Müzik Ödülleri bu yıl da BÜMED’in (Boğaziçi Mezunlar Derneği) bahçesinde gerçekleşti.

Müzik adına pek çok farklı alanda üretim yapanların ödüllendirildiği törene Nükhet Duru, Gülşen, Ceza, Yasemin Mori ve Okan Bayülgen gibi  sanatçıların yanı sıra ünlü söz yazarları, bloggerlar ve klip yönetmenleri de katıldı. Bu yılki ödülle birlikte Bilgi Üniversitesi öğrencileri dördüncü kez aynı kategorinin en iyisi oldu.

11 Mayıs’ta gerçekleştirilen törende, ödüllerini almaya gelemeyen bazı sanatçılar yolladıkları videolarla teşekkür konuşmalarını paylaştılar. Ödül almaya gelen misafirler dışında töreni çok sayıda öğrenci de takip etti. “En İyi Radyo Programı” ödülünü alan Okan Bayülgen, sahneye kızı İstanbul ile birlikte çıktı. ‘’Radyo Boğaziçi Onur Ödülü’’ Nükhet Duru’ya verildi.

Öğrencilerin büyük bir çaba ve disiplin sonucunda ortaya çıkardığı Joytürk Akustik, Bilgi İletişim Fakültesi Medya Bölümü bünyesinde TVJ 488 koduyla öğretim görevlisi Oğuz Yenen tarafından beş yıldır sürdürülen bir ders. Her hafta bir sanatçcının veya grubun ağırlandığı projenin çekimleri Youtube kanalından da paylaşılıyor. Dersle ilgili detaylı bilgi için şu linki ziyaret edebilirsiniz:

Yorum yazın