Gündem Tvsaire

Ahmet de burada olmalıydı!

Yazan: HaberVs

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ilk derslerine, meslektaşları Ahmet Şık ve Nedim Şener’in resimlerinin olduğu tişörtlerle girdi

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2011/12 öğretim yılına önemli bir eksikle başladı. Medya ve İletişim Sistemleri bölümü Öğretim Görevlisi ve bölüm öğrencilerinin haber portalı HaberVs’nin editörlerinden Ahmet Şık 209 gündür tutuklu.

Gazeteci Ahmet Şık, 26 Ağustos’ta hazırlanan ve 9 Eylül’de mahkemece kabul edilen iddianameye göre “Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün hiyerarşik yapısı içerisinde bulunmamakla birlikte, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda örgütsel doküman hazırlayarak örgüte yardım etme” gerekçesiyle yargılanıyor.

Bu gerekçe onun dünya görüşü ve meslek yaşamı boyunca ortaya koyduklarıyla da hiç bir şekilde bağdaşmıyor. Bu nedenle Ahmet’in aramızda olmamasıyla hissetirdiği eksiklik onun fiziksel varlığıyla sınırlı değil. Türkiye’de ilkeli ve adaletli bir düzenin ve bu düzenin en önemli unsurlarından olan dürüst ve tarafsız bir medyanın eksikliğine de karşılık geliyor.

İletişim Fakültesi öğretim üyeleri bu nedenle ilk derslerine, üzerinde Ahmet Şık ve Nedim Şener’in resimleri bulunan “Gazetecilere Özgürlük” tişörtüyle girerek kişisel tepkilerini dile getirdi.

“Ahmet de burada olmalıydı!”

Video Haber: Batuhan Acar

1 Yorum

Yorum yazın