Yorum Analiz Görüş

Ahmet Şık’ı tanırım. İyi Çocuktur.

Yazan: HaberVs

Halil Nalçaoğlu* Dün sabah çalışma arkadaşım Ahmet Şık göz altına alındı. Belki de içine düşürüldüğü davanın açılmasına katkı yapmış olan bir kişinin bu davanın “şüphelisi” olması üzerine düşünmeliyiz. Konu, elbette, davanın içeriği değil. Konu ilkeler, hukuk, adalet… Adaleti sağlama görevini verdiğimiz kolluk kuvvetlerinin, savcılığın, mahkemelerin üstlendikleri bu ağır yükün layıkıyla altından kalkabildikleri konusunda şüphe uyandıran […]

Halil Nalçaoğlu*

Dün sabah çalışma arkadaşım Ahmet Şık göz altına alındı. Belki de içine düşürüldüğü davanın açılmasına katkı yapmış olan bir kişinin bu davanın “şüphelisi” olması üzerine düşünmeliyiz. Konu, elbette, davanın içeriği değil. Konu ilkeler, hukuk, adalet… Adaleti sağlama görevini verdiğimiz kolluk kuvvetlerinin, savcılığın, mahkemelerin üstlendikleri bu ağır yükün layıkıyla altından kalkabildikleri konusunda şüphe uyandıran eylemleri bizi düşündürmeli. Derin derin düşünmeliyiz.

Ahmet, gazetecilik öğreten bir kişidir. Bu zorlu işi üstlenmesinin bir tek nedeni var: Gazeteci olması. Bilgi Üniversitesi olarak gurur duyduğumuz bir kararla gazetecileri eğitmen yapmıştık. Şimdi kendisinden özür dilemeliyiz. Zaten büyük risk alarak icra ettiği asıl mesleğinin üzerine bir de öğretmenlik riskini eklediğimiz için. Ancak o bu risklere aldırmadan her iki şapkasını da dosdoğru taşıdı.

Ahmet Şık’ı tanırım. İyi Çocuktur.

*Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, bilgimedya.org

Yorum yazın