Gündem

Ahmet ve Nedim’e Kiev’den davet

Yazan: HaberVs

HaberVs editörü Ahmet Şık ve gazeteci Nedim Şener 13 Ekim’de Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilecek Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’na (GIJC) davet edildi. 500’den fazla gazetecinin katılacağı konferansta Şık ve Şener, dünyanın dört bir yanında tehlikeli koşullarda çalışan gazetecilere verilen “Daniel Pearl” ve “Global Shining Light” ödüllerini sahiplerine sunacaklar. Ahmet Şık ve Nedim Şener’in Türkiye’nin önde gelen […]

HaberVs editörü Ahmet Şık ve gazeteci Nedim Şener 13 Ekim’de Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilecek Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’na (GIJC) davet edildi. 500’den fazla gazetecinin katılacağı konferansta Şık ve Şener, dünyanın dört bir yanında tehlikeli koşullarda çalışan gazetecilere verilen “Daniel Pearl” ve “Global Shining Light” ödüllerini sahiplerine sunacaklar.

Ahmet Şık ve Nedim Şener’in Türkiye’nin önde gelen saygın araştırmacı gazetecileri arasında yer aldığı ve bu iki ismin halen tutuklu bulunduklarına dikkat çekilen davet açıklamasında, ekim ayında Şık ve Şener’in Kiev’deki ödül törenine katılabilmeleri için Türkiye’deki otoritelere harekete geçme çağrısı yapılıyor.

GJİC sekreterliğinden Danimarkalı gazeteci Henrik Kaufholz, zor ve tehlikeli koşullarda işlerini yapmaya çalışan gazetecilere meslektaşlarının verdiği uluslararası desteğin her zamankinden önemli oduğunu belirterek Şık ve Şener’i araştırmacı gazeteciliğin pek çok ülkede büyük baskı altında olduğunu vurgulamak için davet ettiklerini söyledi.

Wall Street Journal muhabiri Daniel Pearl, 1 Şubat 2002’de Afganistan’da çalıştığı sırada El Kaide tarafından başı kesilerek öldürülmüştü. 2008’den beri Daniel Pearl anısına araştırmacı gazetecilere ödül veriliyor.

Yorum yazın