Yaşam

Rock’n Coke’n Moby’n

Yazan: Canan Bozkurt

Rock’n Coke’un ana sahnesinde kapanışı yapan elektronik müziğin ilahı Moby, festivalin 2011 ayağına damga vuran isim oldu. Rock müziğin yanı sıra, alternatif tarzda pek çok performansı iki güne sığdıran Rock’n Coke, festival tarihinin en iyi kapanışlarından birini bu yıl Mobyile yaptı. Amerikalı müzisyenin konseri, ilk dakikasından son anlarına kadar, günü yakıcı güneş altında geçiren yüzlerce […]

Rock’n Coke’un ana sahnesinde kapanışı yapan elektronik müziğin ilahı Moby, festivalin 2011 ayağına damga vuran isim oldu.

Rock müziğin yanı sıra, alternatif tarzda pek çok performansı iki güne sığdıran Rock’n Coke, festival tarihinin en iyi kapanışlarından birini bu yıl Mobyile yaptı. Amerikalı müzisyenin konseri, ilk dakikasından son anlarına kadar, günü yakıcı güneş altında geçiren yüzlerce insanın festival yorgunluğunu tuzla buz etti.

Moby, son albümü Destroyed‘ın turnesi kapsamında İstanbul’da olsa da, Porcelain, Lift Me Up, Why Does My Heart Feel So Bad?, Natural Blues gibi diskografisindeki klasikleşmiş parçalarıyla hayranlarına yaklaşık 1,5 saatlik unutulmaz bir performans sergiledi. Gecikmeli başlayan konser boyunca çalınan şarkıların çoğu Joy Malcolm’ın yorumuyla seslendirildi.

Kişisel bir not düşecek olursam; bu yıl muhtemelen es geçecektim Rock’n Coke festivalini. Nedenlerim her yıl festivale katılanların dillendirdiği serzenişleriyle aynıydı: Festival alanının şehre çok uzak oluşu, bir Rock’n Coke geleneği olan tuvaletlerdeki hijyen meselesi ve istisnasız her festivalcinin belalısı aşırı sıcak hava… Oysa es geçmek şöyle dursun, Moby’nin bu yılki Rock’n Coke’ta sahne alacak olması, bir saatten uzun süren ulaşımı, sıcak havayı ve fazlasıyla yoğun geçecek bir haftaya üç saatlik uyku eşliğinde başlamayı bile göze aldırdı.

Rock’n Coke bu yıl, heavy metalcilerden diskoculara kadar geniş yelpazede müzikseveri şehrin diğer ucuna taşıyacak bir programla Hazerfan Havaalanı’na dönüş yaptı. Her yıl rocker kitle dışındakilerin de ilgisini çekecek isim ve gruplara yer verilen festivalde bu yıl Motörhead, Limp Bizkit, Travis, The Kooks, Mogwai, Athena, Duman, Skunk Anansie, Thievery Corporation ve İlhan Erşahin gibi geniş yelpazede pek çok alternatif ismin sahnesi vardı. Ancak festivalin ana sahnesinde kapanışı yapan elektronik müziğin ilahı Moby, Rock’n Coke’un 2011 ayağına damga vuran isim oldu.

Yorum yazın