Spor

Bilgi Hunters lige başlıyor

Yazan: Hüseyin Aldemir

İstanbul Bilgi Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Bilgi Hunters, 26 Şubat Pazar günü Üniversiteler Ligi’nde Bilkent Judges ile yapacakları ilk maçlarına tüm Bilgilileri davet ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Amerikan Futbol takımı Bilgi Hunters, yeni lig sezonunun ilk maçında  26 Şubat Pazar günü Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsünde Bilkent Judges takımıyla karşılaşıyor.

2003 yılında kurulan Hunters,  2007 yılında ilk maçına çıktı. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonunda, Üniversiteler Ligi’nde, 32’ye yakın üniversite içerisinde, üçüncü oldu. 2010-2011 sezonunda Romanya’da Balkan Kupası’na katıldı ve bu turnuvada kupayı aldı . Böylece, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, üniversite takımı olarak yurtdışında bir turnuvaya katılan ilk Amerikan futbolu ekibi oldu.

Bilgi Hunters, 9 Şubat 2011’de, Bilgi Üniversitesi yönetiminin, “biz başka dallarda ilerlemek istiyoruz” gerekçesiyle, kulübünün kapatılıp, takımın ligden çekilmek istemesi üzerine sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Hunters oyuncuları ve destekçilerinin Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında başlattığı “Bilgi Hunters Kapanmasın” mücadelesi, üniversite rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver’den olumlu yanıt bulmuş, Sanver’in olaya ilişkin sorunun çözüleceği sözünün vermesi ve Twitter hesabından “Şampiyon Bilgi Hunters” yazması ile sorun çözülmüştü. Takip eden günün ertesinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Destek Merkezi Koordinatörü Burak Mutçalıoğlu ve İsmail Çakıt yönetiminde yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen ortak bütçe ile de yola devam kararı alınmıştı.

Bilgi Hunters oyuncusu ve temsilcisi Yiğit Sorgüven, önümüzdeki günlerde yapacakları sezonun ilk maçının öncesinde HaberVs muhabirine yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verirken Öncelikle takımın ligden çekilmesi sürecinde, Bilgimedya'dan kendilerini destekleyen  Doç. Dr. Esra Arsan’a ve kendilerini destekleyen tüm öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkür ediyor.

Üniversite ile birlikte takımın ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayacak bütçeyi ortaklaşa belirlediklerin anlatan Sorgüven, ancak bütçeden yapılacak ödemelerle antrenman yapabildiklerini, takıma ait halı saha olmadığı için başka yerlerde antrenman yaptıklarını söylüyor.

Yiğit Sorgüven’in en büyük şikayeti ise Öğrenci Birliği’nden yana. “Okulumuz öğrencileri ve Öğrenci Birliği’ne sesleniyorum. Bizi desteklemenizi istiyoruz. Ne yazık ki Öğrenci Birliği bizleri desteklemiyor, sahiplenmiyor. 9-10 maç yaptık. Seçim dönemiydi ve sadece o süreçteki bir maçımıza geldiler. Demek ki herşey seçimler içinmiş diye düşünüyoruz” diyen Sorgüven, Öğrenci Birliği’ni maçlarına destek olmaya çağırıyor ve sezonun ilk maçından başlayarak dönem boyunca yapacakları altı maça tüm Bilgili öğrencileri, hocaları ve üniversite yönetimini davet ediyor.

Yorum yazın