Tvsaire Yaşam

En ahlaklı ödül

Yazan: Aren Arda Kaya - Linda Nur Sertelli

Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun ahlaki ve dini değerlerini kaybetmemesi için bir ödül koymaya hazırlanıyor. “Yılın annesi” gibi artık yılın “dindarı” ve “ahlaklısı” da seçilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ahlaki  yozlaşmayı  önlemek için “yılın ahlaklısı ve dindarını” seçecek. Diyanet’in Strateji Raporu’nun “Ahlaki Yozlaşmaya Karşı Alınacak Tedbirler “ bölümünde yer alan madde hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar  “ibadet etmenin dindarlık için tek şart olmadığı mesajını vermek istiyoruz” diyor.

Özafşar’a göre bu girişim insan, kadın ve hayvan hakları, çevre gibi konulara duyarlı insanları  topluma örnek göstermeyi amaçlıyor.  “Nasıl ki ‘yılın annesi’, ‘ yılın sanatçısı’ belirleniyorsa biz de ahlaki bakımdan ismi ön plana çıkmış kişileri ödüllendirmek, takdir etmek istiyoruz” diyen Özafşar, ödülün adının belirlenmediğini belirtiyor. Özafşar’a göre bu ödül “Sosyal Yararlılık Ödülü” olabilir.

Biz de HaberVs olarak İstanbul halkına, yılın “dindarı” veya “ahlaklısı” seçimini nasıl karşıladıklarını, bu ödül için adaylarının kim olacağını sorduk.

Yorum yazın