Doğa Hayvan hakları santralistanbul Üniversite Yaşam

Bilgi’de Yeşil Okul

Yazan: HaberVs

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bir grup öğrencinin başlattığı Yeşil Okul Projesi kapsamında okul içinde tüketimi ve kirliliği azaltacak kampanyalar yürütülüyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında Yrd. Doç. Dr. Ethem Özgüven tarafından verilen TVJ 292 Kontra/Televizyon için Sosyal Spotlar dersinde bu dönem “Yeşil Okul” projesine başlandı.

Kampüs hayvanlarının kimliğinden kampüsteki israfa kadar pek çok boyuta dikkat çeken “Yeşil Okul” çatısı altında üç farklı projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin yayınladığı ortak metne göre projelerin ilk ayağı doğacı ürünlerin kullanımını teşvik etmek, geri dönüşüm potansiyeline sahip ürünleri ayırmak, ikinci olarak karton bardak, fiş vb. ürünlerin kullanımını azaltarak çevre kirliğine karşı duyarlılığı artırmak ve son olarak da hâlihazırda kampüs içinde yaşayan hayvanları daha görünür kılmak. Öğrenciler ayrıca tüm okullarda farkındalık yaratacak projeler üretmek ve uygulamak istediklerini, daha yeşil bir gelecek için çalışacaklarını dile getiriyor.

Üniversite kampüsündeki işletmelerle de ortak çalışma yürüten Yeşil Okul sayesinde Şütte’ye kendi bardağınızla giden herkes 1 TL indirimle kahve alabilecek. Instagram sayfaları üzerinden yapılan paylaşımlarla israf, kirlilik ve hayvanları görünür kılma amacı güden öğrenciler, ayrıca “gerilla” modeliyle önümüzdeki günlerde tüm kampüse yayılarak aktif bir çalışma izleyecek.

Öğrencilere sosyal farkındalık projeleri ve sosyal sorumluluk projeleri konusunda bakış açısı kazandırma amacı taşıyan KONTRA dersleri, geçtiğimiz dönemlerde mülteciler ve sosyal güvencesi olmayan işçiler gibi sorunlara değinerek çeşitli projelere imza attı.  Öğrencilerin gruplar halinde çalıştığı projelere bu dönem yenisi eklendi ve kampüs içerisindeki sorunlara değinen Yeşil Okul hayata geçmiş oldu.

Yeşil Okul projesini aşağıdaki hesaplardan takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Instagram: @bilgi.kontra
https://kontratr.wordpress.com

Yorum yazın