Spor

Burak da Galatasaray’ın rekorlar klübünde

Yazan: Berk Örücü

Galatasaray’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçta attığı 5 golde imzası bulunan Burak Yılmaz, şimdiden Hakan Şükür’ün rekoruna ortak oldu.

Şampiyonlar Ligi H Grubundaki beşinci maçında sahasında Manchester United’ı 1-0’lık skorla geçen Galatasaray’da galibiyeti getiren golü atan Burak Yılmaz, devler liginde bir sezonda en çok gol atan Türkiyeli oyuncu olan Hakan Şükür’ü yakaladı. Burak Yılmaz, bu rekora bu sezon Avrupa arenasında attığı beşinci golle ortak olurken, Hakan Şükür ise 2003-2004 sezonunda kaydettiği aynı miktarda golle sahip olmuştu. Başarılı futbolcu, bir gol daha atmayı başarırsa, 2000-2001 sezonunda altı kez fileleri sarsan Brezilyalı oyuncu Mario Jardel’i yakalayacak. Burak, grup aşamasında kalan tek maçta iki gol atmayı başarırsa, bu alandaki rekorun da sahibi olacak. Aslan’ın Avrupa kulvarındaki genel istatistiklerine bakıldığındaysa en golcü oyuncusu Hakan Şükür. Oynadığı 38 maçta 13 kez gol sevinci yaşayan Şükür’ü, altışar golle Jardel ve Ümit Karan takip ediyor. Bu isimlere beş golle eşlik eden Ümit Davala’nın ardından ise dörder golü bulunan Hagi ve Arif Erdem geliyor.

Dün gece Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan maçta Galatasaray’a galibiyeti getiren tek gol, Aslan’ın grubundaki tüm maçlarında atılan diğer 4 golde olduğu gibi yine Burak Yılmaz’dan geldi. Yılmaz diğer 4 golü ise gruptaki rakipleri Romanya’nın Cluj takımıyla yapılan iki maçta atmıştı. Burak Yılmaz, takımının emektar futbolcusu Hakan Şükür’ün devler liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekoruna ortak eden golün altına da, Galatasaray’ın daha önce hiç yenemediği dünyaca ünlü kulüp Manchester United karşısında imza atmış oldu. Galatasaray’ın bu sezon Avrupa maçlarındaki ilk golünün de sahibi olan Burak, adını Türkiye futbol tarihine yazdırdığı sezonda aynı zamanda kariyerinin de ilk Şampiyonlar Ligi sayısını kaydetmiş oldu. Burak Yılmaz,  takımının Şampiyonlar Ligi’nde tur atlaması halinde oynanacak maçlarda aynı performansı sergilerse Galatasaray’da devler liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olacak.


Messi ve Ronaldo ile kapışıyor

Spor Toto Süper Lig’de attığı yedi golle takımının Umut Bulut’tan sonra en golcü ikinci ismi konumunda bulunan Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde de bu sezonun en skorer futbolcularından biri. Maç eksiği bulunan Real Madrid’in dünyaca ünlü oyuncusu Cristiano Ronaldo, BarcelonaLionel Messi ve Bragalı Alan ile aynı sayıda golü bulunan Burak, geçen sezon Süper Lig’de elde ettiği gol krallığına  bu alanda bir adım daha yaklaşabilmek için Portekizli oyuncunun bu akşam boş geçmesini bekleyecek. Dört golü bulunan ve bu sezon Avrupa’da oynadığı bütün maçlarda fileleri sarsmayı başaran Schalke 04’lü Klaas Jan Huntelaar ile Valencia'nın İspanyol yıldızı Roberto Soldado, Chelsea'nin genç yeteneği Oscar ve Shakhtar Donetsk'in Brezilyalısı Willian ise temsilcimizin en büyük rakipleri olarak gözüküyor.

Sarı-Kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki gol yükünü tek başına çeken Burak Yılmaz'ın gol krallığındaki en yakın rakiplerinin çoğu maçlarını tamamladı. Sadece Real Madrid ve Schalke 04 maçlarını bu gece yapacaklar. Eğer Ronaldo bir gol, Huntelaar da iki gol atamazsa Burak Yılmaz Devler Ligi'nde 5. haftayı gol krallığında zirveyi paylaşarak kapatacak. Şampiyonlar Ligi'nde gol pozisyonuna girme konusunda da üst sıralara yükselen Burak Yılmaz, kaleyi bulan 11 şut ile 5. sırada yer aldı. 19 kaleyi bulan şut ile henüz maçını oynamamış olan Cristiano Ronaldo'nun zirvede yer aldığı istatistikte sırasıyla Barcelona'dan Lionel Messi (18), Shakhtar Donetsk'ten Henrikh Mkhitaryan (13) ve 5. hafta maçını oynamamış bir başka yıldız PSG'den Zlatan İbrahimovic (12) yer alıyor. 


Başka rekorları da var

Sergen Yalçın’dan sonra dört büyüklerde forma giyen ikinci oyuncu ünvanına sahip Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde ise bu takımlarda maç oynamış ilk oyuncu konumunda. Galatasaray’dan önce bu kulvarda gol sevinci yaşayamayan genç futbolcu; Beşiktaş ile ülkemizi sekiz, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile yedi kez temsil ederken, Eskişehirspor forması ile bu tecrübeyi edinemedi.

Kariyerine başladığı Antalyaspor’un ardından transfer olduğu Beşiktaş’ta beklentileri veremeyen Burak Yılmaz, siyah beyazlı ekibin Manisaspor’dan kadrosuna kattığı Filip Holosko transferinde takas yoluyla Ege ekibinin yolunu tuttu. Burada yarım sezonda attığı dokuz golle tekrar büyüklerin radarına giren golcü futbolcunun bir sonraki durağı ise Fenerbahçe oldu. İstanbul’un sarı lacivert yakasında o dönemin Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones tarafından fazla oynatılmayan Burak, şansını bu sefer kiralık olarak gittiği  Eskişehirspor’da  denedi. Burada da yarım sezon geçiren geçen sezonun gol kralı, Sarı Kanarya’nın Trabzonspor’dan aldığı Gökhan Ünal transferinde de takas yoluyla bu takımın yolunu tuttu. Teknik direktör Şenol Güneş’in ısrarla kadrosuna katmak istediği yıldız, tecrübeli teknik adamın Gökhan’ı Fenerbahçe’ye verme konusunda yönetime verdiği tek şarttı. 2009-2010 sezonunun ikinci devresini Karadeniz ekibinde geçiren Burak, bu ekipte kariyerinde bir türlü yakalayamadığı istikrarı buldu. Daha önce oynadığı takımlarda hiç oynatılmadığı bir mevki olan forvete çekilen başarılı futbolcu, 2010-2011 sezonunda 19, 2011-2012 sezonunda ise 33 gol atarak bir anda Avrupa’nın en skorer futbolcularından biri haline geldi. Bu başarısının ardından milli takımın da vazgeçilmezleri arasına giren Burak, bir sonraki tranferinde takas malzemesi olarak değil, kendisi için verilen beş milyon avro ile Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Yorum yazın