Spor

Formula 1, Suudi Arabistan’da sınıfta kaldı

Yazan: Bahri Ak
Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki petrol şirketi Aramco'dan saldırı sonrasında yükselen dumanlar, Formula 1 yarışının yapılacağı Corniche Pisti'nden de görülüyordu.

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix’si, Cidde’deki füze saldırısının gölgesinde bu hafta sonu koşuldu. Ancak pistin kendisi de güvenli olmaktan bir o kadar uzaktı. Pilotların, devam etmek için zor ikna olduğu yarışta birçok kaza yaşandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası Cidde ayağı, gerek pistte ve gerek pist dışında güvenlik tartışmalarıyla geride kaldı. 25 Mart Cuma günü yapılan antrenman turları sırasında kentteki bir petrol tesisine bombalı saldırı düzenlenmesi yarışın iptal edilmesi bekleniyordu. Grand Prix, Suudi Arabistan yetkililerinin her türlü güvenceyi vermesi üzerine 26 Mart’ta sıralama turları ile devam etti. 27 Mart Pazar günü koşulan yarışı ise Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen göğüsledi. Geçen hafta koşulan Bahreyn Grand Prix’sini kazanan Ferrari pilotu Charles Leclerc ikinci olurken aynı takımdan Carlos Sainz yarışı üçüncü bitirdi.

Özellikle pilotlar, dumanları pisten rahatlıkla hissedilebilen saldırıdan sonra endişeliydi; kendi aralarında gerçekleştirdikleri dört saatlik toplantıda yarışa devam etmemek üzere anlaşmaya vardılar. Ancak alınan güvenlik önlemleri hakkında güvence verilmesinin ardından yarıştılar. Diğer taraftan, yarıştan sonra konuşan Mercedes patronu Toto Wolff‘a göre takım patronları sürücülere hiçbir baskıda bulunmadı.

Pistteki endişeler

Pist dışından kaynaklanan güvenlik endişesi, pistin sürüş güvenliği için de geçerliydi. Nitekim Mick Schumacher, sıralama turları sırasında bariyerlere çarptı. Aracının parçalandığı bu büyük kazayı yara almadan atlattı ancak yarışa devam edemedi. Red Bull pilotu Sergio Perez‘e göre de yarışın gerçekleştiği Corniche pistinin “takvimdeki en tehlikeli yer olduğuna hiç şüphe yok.” Ferrari pilotları Carlos Sainz ve Charles Leclerc, Schumacher’in kaza yapmasının ardından pistin güvenlik açısından daha iyi hale getirilmesi çağrısında bulundular.

Aynı çağrıyı, yarıştan önce Grand Prix Pilotları Birliği (GPDA) direktörü George Russell da yapmış, çok fazla eksik olduğunu dile getirmişti. Bu açıklama sonrasında 27 virajdan dördünde bariyerlerin geri çekilmesi ve son virajın 1,5 metre genişletilmesi kazalara engel olamadı.

Antrenmandan yarışa Suudi Arabistan Grand Prix

Tartışmalı Suudi Arabistan Grand Prix’sinde neler olduğunu gün gün hatırlayalım:

6,1 kilometre uzunluğundaki Corniche pistine yaklaşık 16 kilometre mesafedeki Aramco petrol tesisine gerçekleştirilen saldırı sırasında son şampiyon Max Verstappen pistteydi. Verstappen, takım telsizine yansıyan konuşmada yanık kokusu aldığını, kokunun kaynağının kendi aracı mı yoksa başka bir araç mı olduğunu sordu. Petrol tesisinden yükselen dumanlar aynı dakikalarda pistte görülür hale gelmişti. İnsansız hava araçlarıyla yapıldığı iddia edilen bu saldırıyı Yemen’de Suudilerin liderliğindeki Arap koalisyonuna karşı savaşan Husiler üstlendi.

Formula1 takımları hafta sonu için planlanan tüm etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Takım patronları, pilotlar ve Formula1 yönetimi yaklaşık dört saat süren bir toplantı yaptı. Pilotların yarışmak istememesi kararına saygı duyabileceğini belirten Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) pilotların isterlerse yarışmama hakları olduğunu söyledi.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali ikinci antrenman seansından hemen önce pilotlar ve takım patronları ile bir araya geldi. Takım patronları ikna edildi ancak pilotlar emin değildi. Pilotlar yarışmak istemiyordu ve yapacakları olası bir boykot yarışın iptali anlamına gelecekti. Bunun üzerine bir toplantı daha yapıldı ve yerel saat ile 02.00’ye doğru sona erdi. Cumartesi sabahı Formula 1 VE FIA’dan gelen açıklamanın ardından yarışın devam edeceği kesinleşti. Pilotlar ikna edildi. Husiler ile 3 günlük bir ateşkes anlaşması yapıldığını belirten Suudi Arabistan hükümeti her türlü güvenlik güvencesi verdi.

Verilen güvencelerin ardından ülkeyi terk etmek için haklı bir gerekçeleri olmadığını dile getiren Ferrari Takım Patronu Mattia Binotto, yarışa devam kararına pilotların destek verdiğini açıkladı: “Uzun tartışmalar yaptık, ki bu tartışmalar gerekliydi, sonunda pilotlar da önemli olanın hafta sonuna devam etmek ve Cidde’de piste çıkmak olduğunu anladılar. Ülkeyi terk etmek kesinlikle doğru bir seçim olmazdı. Pilotlar kendi aralarında toplandılar, kendi kaygılarını dile getirdiler. Biz de hep birlikte onlar için güvence almaya çalıştık.”

Schumacher’in kazası

Cumartesi akşamı gerçekleşen ikinci sıralama turunda Haas takımının pilotu Mick Schumacher, 12. virajı dönerken bariyerlere çok sert çarptı ve aracı ortadan ikiye ayrıldı. Schumacher araçtan bilinci açık bir şekilde çıktı ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumumun iyi olduğu bilgisi geldi. Ancak genç pilot yarışa devam etmedi.

Bu kadar tehlikeli bir pisttin hâlâ yarış takviminde olması da akıllarda soru işareti bırakıyor. Pistin ne kadar tehlikeli olduğuna bir eleştiri de McLarren Mercedes Pilotu Lando Norris’ten geldi. Norris “Bu kadar hızlı giderken böyle kerbler (tümsek) olmamalı” dedi.

Sıralama turları

Bu açıklamaların ardından 26 Mart Cumartesi  Türkiye saatiyle 20.00’de sıralama turları başladı. İlk sıralama turunda  kimsenin tahmin etmediği bir sonuç ortaya çıktı ve yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton yıllar sonra ilk kez sıralama turlarında başarılı olamadı. İkinci ve üçüncü sıralama turları sonucunda Red Bull Racing takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez ilk sırayı alırken, Monakolu pilot Lecrec ikinci sıra Carlos Sainz Jr ise üçüncü sırayı aldı. Son dünya şampiyonu Verstappen ise dördüncü sırada kendine yer bulabildi. Lewis Hamilton ise yaptığı açıklamada , gelecek yarışta araçtaki her şeyi değiştirip pit yolundan yarışa başlayacaklarını duyurdu.

Öne çıkanlar

Suudi Arabistan’daki yarış beklenenin aksine oldukça tempolu ve heyecanlı başladı. Kariyerinde ilk defa yarışa pole pozisyonundan başlayan Sergio Perez iyi bir kalkışla yerini korudu. İki Alpine takımı pilotu Esteban Ocon ve Fernando Alonso’nun düzlüklerde kıyasıya rekabeti ise izleyicilere keyifli anlar yaşattı ancak Alonso aracındaki motor sorunu nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

İlerleyen turlarda ise Williams Mercedes pilotu Nikolas Latifi bariyerlere çarpıp yarış dışı kaldı. Yarışta ayrıca Alexander Albon, Valteri Bottas, Daniel Riccardo gibi isimler de yarış esnasında sorun yaşayıp devam edemeyen isimler oldu. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise 15. sırada başladığı yarışı yaşadığı bazı talihsizlikler ile 10. sırada tamamladı.

Bu sezon gerçekten rekabetçi ve hızlı bir araba tasarlayan Ferrari geçen hafta kazandığı yarışın ardından bu hafta da iki pilotuyla kürsüye çıkarak şampiyonluğu ne kadar istediğini belli etti. Son turlara yaklaşırken bizlere adeta resital izleten, geçen sezonun son yarışında Lewis Hamilton’ı son turda geçip kariyerinde ilk kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen ile Ferrari’nin yıldız pilotu Charles Leclerc  tekerlek tekerleğe mücadele verdi. Son turlara Lecrec önde girse de  Verstappen yarışı, Redbull araçlarının son turlarda, özellikle de düzlüklerde daha hızlı olması sayesinde kazandı. Ferrari son turlarda yarışı kaybetse de Carlos Sainz’ın üçüncü olup puan alması Ferrari’yi bir nebze mutlu etti .

Formula 1 rekabetçilik açısından bu sezon yarışseverlerin beklentilerini karşılamaya daha yakın. 2022’de yeni motorlar ve yeni kurallar ile biten Mercedes hanedanlığı ise bu gelişmeler karşısında neler yapacağı merak konusu.

1 Yorum

  • Detaylı, bilgi içeriği bol ve çok güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık. F1 haberlerini buradan takip etmeye karar verdim. 🙂

Yorum yazın