Eğitim Medya Üniversite

Genç İletişimciler Yarışması yeniden yapılandırılıyor

Yazan: Açelya Bilallar
2 Mart 2018'de gerçekleşen Aydın Doğan Vakfı 29. Genç İletişimciler Yarışması ödül töreni (aydindoganvakfi.org)

Aydın Doğan Vakfı, Doğan Medya’nın Demirören Grubu’na satıldığı 2018’de yapılmayan, 30 yıllık geleneğe sahip Genç İletişimciler Yarışması’nı yeniden yapılandırıyor.

Doğan Holding’in medya iştiraklerinin nisan ayında Demirören Grubu’na satılmasıyla 2018’de yapılmayan Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması yeniden yapılandırılıyor. Vakfın, 1989’dan itibaren “nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak” amacıyla lisans öğrencileri arasında düzenlediği yarışma bu yıl ilk kez yapılmamıştı.

Başvuruları 17 Nisan ile 7 Temmuz 2017 arasında yapılan ve ödül töreni 2 Mart 2018’de gerçekleşen 29. ve son yarışmada, 25 üniversiteden 102 öğrencinin toplam 59 projesini ödüle değer bulunmuştu.

Aydın Doğan Vakfı, HaberVs’ye yaptığı yazılı açıklamada son yıllarda medya ve iletişim alanlarında özellikle sosyal medyadaki gelişmeler nedeniyle yarışma kapsamının yeniden değerlendirildiğini belirtti. Vakıf, yarışmanın “içinde bulunulan teknoloji ve iletişim çağında, gençliği yakalayan ve bu anlamda kaliteyi ödüllendiren bir etkinlik olacak şekilde yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu” ifade ettiği açıklamada süreç tamamlandığında, yarışmanın duyurusunun yapılacağı belirtti.

Açıklamada, Aydın Doğan Vakfı’nın kendi mal varlığı ve fonları içerisinde çalışan bir kurum olduğu, dolayısıyla yaşanan satışın vakıf çalışmalarında bir değişiklik yaratmadığı da dile getirildi. Vakfın “kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında yaratıcıları teşvik etmek ve çalışmalarını ödüllendirme” amacıyla 1996’dan bu yana farklı dallarda başarıya ulaşmış kişilere verdiği Aydın Doğan Ödülü’nün yanı sıra “Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar” kapsamında gerçekleşen burs ve eğitim çalışmalarına da devam ettiği belirtildi. 35.’si düzenlenen ve sonuçları haziran ayında duyurulan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni ise 28 Kasım’da yapılmıştı.

 

Yorum yazın