Gündem

GSÜ Rektörü Tolga: 'Açıklamanın zamanı tesadüf'

Yazan: HaberVs

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga, makamı önünde toplanan öğrencilere yazılı açıkladı: “Hükümetin etkisi yok, zamanlama tesadüf.”

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga, kendisiyle görüşmek için toplanan ve ayrlmayı reddeden üniversite öğrencilerine yazılı açıkladı: “Hükümetin etkisi yok,  zamanlama tesadüf.

Tolga, Marmara, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversiteleri rektörleriyle yaptığı ortak açıklama için “Hükümet ya da başkaca hiçbir kurumun asla etkisi bulunmamaktadır. Başbakan'ın eleştirileri ile aynı güne denk gelmesi, olayın gündemde olmasından kaynaklanan bir tesadüftür” dedi.

Tolga “Başta güvenlik görevlilerinden gelebilecek orantısız güç kullanımı olmak üzere üniversitedeki her türlü şiddetten duyulan kaygıyı” dile getirdiğini söyledi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“1980 öncesi üniversitelerimizde yaşanan olayların ülkemiz ve üniversitelerimizi içine düşürdüğü ortamı acıyla yaşamış biri olarak, son günlerde köklü ve saygın üniversitelerimizden biri olan ODTÜ'de ortaya çıkan olaylar beni ziyadesiyle üzmüş ve endişeye düşürmüştür. Benzer durumu yeniden yaşamamak amacıyla İstanbul'daki köklü devlet ünversitelerinden olan Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörleri ile ortak açıklama yapma sorumluluğu duydum.

“Bu tür ortak irade yansıtan uzlamşma metinlerinin tek tek iradeleri karşılamayan içerik kazanacağı aşıkardir. Buradaki temel amaç başta güvenlik görevlilerinden gelebilecek orantısız güç kullanımı olmak üzere üniversitedeki her türlü şiddetten duyulan kaygıyı dile getirmek ve bunu kamuoyuyla paylaşmaktır. Söz konusu açıklamada Hükümet ya da başkaca hiçbir kurumun asla etkisi bulunmamaktadır. Başbakan'ın eleştirileri ile aynı güne denk gelmesi, olayın gündemde olmasından kaynaklanan bir tesadüftür”

Yorum yazın