Spor

Hangimiz suçluyuz?

Yazan: Belde Gökten

FB-GS derbisi sonrasında öldürülen Burak Yıldırım’ın da konu edildiği “Hangimiz Suçluyuz?” başlıklı tam sayfa gazete ilanının sahibi kimliğini gizliyor.

Bugün Milliyet ve HaberTürk gazetelerinde tam sayfa yayınlanan, özellikle bu hafta sonu Türkiye liglerinde yaşanan sporcu, taraftar ve polis kaynaklı şiddetin kınandığı “Hangimiz Suçluyuz” başlıklı ilanın sahibi belirsiz. HaberVs'nin, bu iki gazetenin reklam servisinden edindiği bilgiye göre ilanın sahibi, isminin bilinmesini istemiyor.

HaberTürk reklam servisi, ilanın sahibi hakkında bilgi vermekten kaçınırken bir aracı vasıtasıyla kendilerine iletildiğini söylüyor. Milliyet ise ilan sahibinin bir taraftar olduğunu söylemekle yetiniyor.

İlanın zemininde kullanılan, takım atkısı takmış bir gencin görüldüğü portre de dikkat çekici. Silikleştirilen bu fotoğraf,  pazar gecesi oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında öldürülen Burak Yıldırım’ın basına yansıyan fotoğraflarına benzemiyor. Portre, temsili bir fotoğraf olduğu izlenimini veriyor. 

İlanın tam metni ise şöyle:

19 yaşında bir genç, üzerindeki formanın rengi yüzünden kalbinden bıçaklanıyor. Hemen öncesinde, hayati önem taşımayan bir futbol maçında, iki milli takım oyuncumuz birbirlerinin gırtlaklarına yapışıyor. Hemen öncesinde, kulüp başkanları, sorumsuzca kullandığı kelimelerle gerginliğin tohumlarını ekiyor. Hemen öncesinde 7 yaşındaki bir çocuk, biber gazından zehirlenip annesinin kollarında gidiyor, geliyor. Peki, hangi şampiyonluk, hangi maç, hangi kupa, hangi gol buna değer? Hangimiz o annenin gözünün içine bakabilir kendimizi haklı çıkarabiliriz? Zamanı geri almak mümkün olsa, hangimiz lanet olası bir maçı, Burak’ın nefesine tercih ederiz? Sustuysak, gerdiysek, provoke ettiysek, göz yumduysak, yöneticiyken yönetemediysek, biliyorken söylemediysek, oynamak varken dövüşmeyi seçtiysek, ekranlara çıkıp savunduysak, karar almadıysak, alamadıysak, bu kadarını tahmin edemediysek, geciktiysek, yetişemediysek… Hangimiz masumuz?

Hulusi Bengü iddiası

Haberi HaberVs ile hemen hemen aynı dakikada yayınlayan, Milliyet gazetesinin spor portalı skorer.milliyet.com.tr'ye göre “ilanın arkasında Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü” var. İddianın, ilanı yayınlayan iki gazeteden biri olan Milliyet tarafından dillendirilmesi dikkat çekici.

Diğer taraftan, gerek Skorer ve gerek haberi yayınlayan diğer portallar, ilandaki portre siluetinin öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'a olduğunu belirtiyor. Haberde de belirtiğimiz gibi dikkatli incelendiğinde, ilandaki fotoğrafın Yıldırım'a ait olma olasılığının çok az olduğu görülüyor.

Yorum yazın