Yaşam

Kadınlara yardım için “el kaldırdılar”

Yazan: Mehmet Özen

Kadın sığınma vakfı Mor Çatı, Otto Santral’de 8 Kasım’da ünlü sanatçıların bağışladığı kostümlerin açık arttırma ile satıldığı bir müzayede gecesi düzenledi. Esprileriyle satışa katkı sağlayan Cem Yılmaz ve en çok kostümü satın alan ünlü iş kadını Leyla Alaton, müzayedeye damgasını vurdu. Şiddet gören kadın ve çocuklara hukuki, sosyal ve psikolojik destek veren Mor Çatı Kadın […]

Kadın sığınma vakfı Mor Çatı, Otto Santral’de 8 Kasım’da ünlü sanatçıların bağışladığı kostümlerin açık arttırma ile satıldığı bir müzayede gecesi düzenledi. Esprileriyle satışa katkı sağlayan Cem Yılmaz ve en çok kostümü satın alan ünlü iş kadını Leyla Alaton, müzayedeye damgasını vurdu.

Şiddet gören kadın ve çocuklara hukuki, sosyal ve psikolojik destek veren Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 20. yılında büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kadınlara ve çocuklara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi konusunda duyarlı davranan sanatçılar ve iş insanları Mor Çatı’ya destek vermek için Bilgi Üniversitesi’nin Santral İstanbul yerleşkesinde bulunan Otto Santral’de bir araya geldi. Ünlü sanatçıların bağışladığı kostümlerinin açık artırma ile satışa sunulduğu geceden elde edilen gelir, Mor Çatı’ya yeni bir sığınak kazandıracak.

“Batı”da şiddet yok mu?
Türkiye’de çok az sayıda sığınağın bulunduğuna dikkat çeken Mor Çatı psikologu Feride Yıldırım, “Bu yüzden böyle bir müzayede düzenledik” dedi. Gecenin sunuculuğunu yapan Meltem Cumbul, genelde doğu toplumunda kadına şiddetin olduğunu söyledi. Basın mensuplarının “Batıda yok mu?” sorusuna, ünlülerden bile şiddet görenlerin olduğunu söyleyen Cumbul, “Ama doğu toplumu aileye daha çok sahip çıkan bir toplum olmasına rağmen kadına daha çok şiddet var” şeklinde yanıt verdi.

Müzayedede satılan kostümlerin ve tabloların fiyatları:
Ajda Pekkan kostümü – 1250 TL
Concha Buika kostümü – 1500 TL
Emel Sayın – 1000 TL
Gönül Yazar – 1250
Hülya Avşar – 2500 TL
Hülya Koçyiğit – 1750 TL
Lale Belkıs – 1250 TL
Monica Molina – 1250 TL
Nilüfer – 2000 TL
Orhan Gencebay’ın nota desenli kravatı – 2000 TL
Sezen Aksu – 1750 TL
Sezen Aksu – 1500 TL
Sezen Aksu – 1500 TL
Tarkan – 8250 TL
Tarkan – 3250 TL
Tuncer Kurtiz’in şapkası – 3000 TL
Türkan Şoray – 3500 TL
Zühal Olcay – 1500 TL
Beşiktaş – 1500 TL
Fenerbahçe – 2750 TL
Alex’in 10 numaralı forması – 1000 TL
Arda Turan’ın 10 numaralı forması – 750 TL
Fenerbahçe Basketbol – 750 TL
Galatasaray Basketbol – 750 TL
Fatma Girik portre – 5250 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 4000 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 3250 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 5500 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 5000 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 5500 TL
Mustafa Ayaz tablosu – 3500 TL
Renklerin Dansı tablosu – 1500 TL
Zümrüt ve elmas parçalı yüzük – 4000 TL

En yüksek fiyat “tablolar”
Geceye Hülya Küpçüoğlu’nun “Fatma Girik” portresini bağışlayan ünlü komedyen Cem Yılmaz, açık artırmayla 5 bin TL’ye çıkan tabloyu 5 bin 250 TL’ye yine kendisi alarak Fatma Girik’e hediye edeceğini söyledi. Müzayedede en yüksek fiyatlarla satılan Mustafa Ayaz’ın 6 adet tablosu oldu. 2 bin TL’den başlayarak satışa sunulan tablolar toplamda 26 bin 750 TL’ye satıldı. Durgun başlayan müzayede, Cem Yılmaz’ın esprili müdahaleleriyle biraz canlandı ve bu canlanma fiyatlara da yansıdı. Ancak bağış amacıyla yapılan bir müzayedede fiyatların daha fazla yükselmesi beklenirken, bir kaçı dışında katılımcılar biraz çekimser kaldı.

“Dön bebeğim”
Tarkan’ın bağışladığı kostümü gören Cem Yılmaz, “dön bebeğim” ismini verdiği kıyafeti 5 bin TL’ye aldı ve sonra tekrar satışa sunarak 3 bin 250 TL’ye sattı. Müzayedede sunulan kıyafetlerin ve tabloların en yüksek fiyatlarla satılması için birbiri ardına espriler yapan Yılmaz, kadınlara karşı şiddet konusunda “Ben uygulamıyorum, uygulayanı da tanımıyorum” şeklinde yorum yaptı.

Otto Santral’de yapılan gecede; Ajda Pekkan, Emel Sayın, Gönül Yazar, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Lale Belkıs, Nilüfer, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Tarkan, Tuncel Kurtiz, Türkan Şoray ve Zühal Olcay gibi Türk sanatçıların yanı sıra Concha Buika ve Monica Molina gibi yabancı sanatçıların da kostümleri satışa sunuldu. Ayrıca; Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol ve basketbol takımlarının imzalı formaları ile ünlü tasarımcıların Mor Çatı için hazırladığı tişörtler de müzayede dışında 20 liradan satıldı. Tems Tekstil tarafından baskıları gerçekleştirilen tişörtler Bilstore Tünel mağazasında bir süre daha satışta olacak.

Çocuklar Duymasın dizisinin geçmiş bölümlerinde rol almış olan ünlü sanatçı Demet Tuncer, gecenin sonunda mini bir konser verdi. Davete, en çok kostümü ve tabloyu alarak Mor Çatı’ya destek veren Leyla Alaton’un yanı sıra Semiramis Pekkan, Alper Kul ve Banu Güven gibi ünlü isimler de yardımda bulundu. Satılan kıyafetlerle 81 bin TL yardım toplandı.

Yorum yazın