Gündem

Masal değil gerçek için, 19:30'da Taksim'de!

Yazan: HaberVs

ANGA bu kez de Mustafa Balbay ve Cengiz Kapmaz için yürüyor. Saat 19:30'da Taksim'de başlayacak meşaleli yürüyüş Galatasaray'da son bulacak.

Mart ayından bu yana tutuklu gazeteciler için çok sayıda eylem düzenleyen ve kısaca ANGA olarak tanınan “Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları” bu kez de Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ın tutuklanmasının 1001. gününde Taksim'de yürüyor.

Gazeteciler, 26 Kasım'daki son KCK dalgasında Özgür Gündem gazetesinin bürosunun basılmasını ve o gün gözaltına alınan yazar ve gazeteci Cengiz Kapmaz'ın da tutuklanmasını da protesto edecekler.

Çok sayıda gazeteci ve sivil  toplum örgütünün katılacağı belirtilen yürüyüşte “Masal dinlemek istemiyoruz, gerçekleri istiyoruz” denilecek.

Taksim'den Galatasaray'a doğru yapılacak meşaleli yürüyüş Galatasaray'da basın açıklamasıyla sona erecek. ANGA'nın internet sitesinden yayınlanan çağrı metninde “Kitapların bombadan daha tehlikeli sayıldığı ülkede, “Sokağa çıkabiliyorsanız özgürlük var” deniyor. Özgür olsak ne diye sokağa dökülelim?” diye soruluyor. “Masal değil adalet istiyoruz” başlıklı çağrı metnini aşağıda bulabilirsiniz.

Masal değil adalet istiyoruz

Biz gazetecilerin serbest bırakılmasını isterken, aksine her geçen gün “içeridekilerin” sayısı artıyor.

Tek “silahı” kalemi olan Mustafa Balbay, darbe iddiasıyla cezaevinde 1000 günü doldurdu.

1001. gün sokağa çıkıp bir kez daha özgürlük çağrısı yapmaya hazırlanırken, Özgür Gündem gazetesinden Cengiz Kapmaz da tutuklandı.

Cezaevindeki gazeteciler listesi her gün yeniden hazırlanıyor, liste giderek uzuyor.

Nedim Şener’in kızı, babasının doğum gününde ona radyodan sesleniyor, Ahmet Şık, “000KİTAP, Dokunan Yanar”ın kitap raflarında satışa çıktığını göremiyor.

Kitapların bombadan daha tehlikeli sayıldığı ülkede, “Sokağa çıkabiliyorsanız özgürlük var” deniyor. Özgür olsak ne diye sokağa dökülelim?

Şimdi, bir kez daha, bu karanlığa inat elimizde meşalelerimizle sokakta olacağız. Balbay için, Kapmaz için, cezaevindeki tüm gazeteciler için. Gazeteciler özgür olana, kitaplar bomba, kalemler silah sayılmayana dek…

1 Aralık Perşembe, 19:30’da Taksim meydanından başlayıp Galatasaray meydanında okunacak basın açıklamasıyla sona erecek meşaleli yürüyüşümüze, basın emekçileri ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmak isteyen herkes davetlidir.

Yorum yazın