Gündem

Gazeteciler 1001'inci gecede adalet istedi

Yazan: HaberVs
Ertan Önsel

1001 gecedir tutuklu bulunan Mustafa Balbay için Taksim'de toplanan gazeteciler Balbay, Cengiz Kapmaz ve tüm tutuklu gazeteciler için özgürlük istedi

Mart ayından bu yana tutuklu gazeteciler için çok sayıda eylem düzenleyen ve kısaca ANGA olarak tanınan “Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları” bu kez de Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ın tutuklanmasının 1001. gününde Taksim'de yürüdü. Yürüyüşe çok sayıda gazeteci, okuyucu ve sivil toplum örgütü üyesi katıldı.

Gazeteciler, Cumhuriyet yazarı Balbay'la birlikte Özgür Gündem gazetesinin bürosunun basılmasını ve o gün gözaltına alınan gazeteci Cengiz Kapmaz'ın tutuklanmasını da protesto ederek tüm tutuklu gazeteciler için özgürlük isteklerini dile getirdiler.

Taksim meydanından Galatasaray'a yapılan yürüyüşe, Özgür Gündem, Cumhuriyet, BirGün, Aydınlık, Evrensel gazetelerinden gazeteciler katıldı. Balbay'ın milletvekili seçildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de gazetecilerle birlikte yürüdü. Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasıyla biten eylemde  Cumhuriyet Gazetesi adına yazar Şükran Soner ve Özgür Gündem Gazetesi adına Bayram Balcı konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Alper Turgut tarafından okunan basın açıklamasında 70'ten fazla gazetecinin cezaevinde olduğu hatırlatılarak ülkenin üzerine korku iklimi çöktüğü ifade edildi. Tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını isteyen açıklama, “Gazeteciler serbest bırakılana kadar sokakları mesken tutacağız ve bilin ki yansak da dokunacağız.” sözleriyle son buldu.

Yorum yazın