Gündem

Söz Yalçın Küçük'ün

Yazan: HaberVs

OdaTv davasında iddianamenin okunması tamamlandı ve savunmalara geçildi. İlk söz Prof. Yalçın Küçük'ün. HaberVs oradaydı ve savunmayı resimledi

OdaTv davasına Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Önceki gün iddianamenin okunması tamamlandıktan sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, 29 Aralık'ta savunmalara geçileceğini belirterek duruşmaya bir gün ara vermişti.  Yarın ve önümüzdeki hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri duruşmanın yapılacağını belirten Ekinci, ''Bu 2 haftada savunmaları tamamlamayı düşünüyoruz. Son gün ise talepleri alacağız'' dedi. Heyet Başkanı, sanıkları, Silivri Cezaevinden geç getiren jandarma komutanını da ''Sanıklar duruşma günü saat 10.00 salonda hazır edilecektir. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapacağım'' sözleriyle uyardı. 

Duruşmada ilk olarak savunması alınmaya başlanan sanık Yalçın Küçük'ün ''Çok emin ve vakur duruyorsunuz'' demesi üzerine Başkan Ekinci teşekkür etti. Küçük, buradaki bazı sanıklara müstear isim vermek ve kaos oluşturmakla suçlandığını hatırlatarak, ''Bu iddianamede sadece T.C yazısı ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ibareleri doğrudur. Gerisi yalandır'' dedi. İddianamenin utanç verici olduğunu söyleyen Küçük, kitaplardan alıntılarla zenginleştirdiği savunmasını yaparken zaman zaman seyircilere dönmesi nedeniyle heyet başkanı tarafından uyarıldı. 

Mahkeme salonunun kalabalık olması nedeniyle yine pek çok izleyici salona alınmadı ve izleyenlerin mobil telefonları kullanarak sosyal medyada dışarı bilgi vermesi de engellendi. 

Yorum yazın