Medya

'Bünyamin'in kurtulmasını herkesten çok istiyoruz'

Yazan: İbrahim Vahab

Akşam gazetesinde “CHP’li akrabaları endişeyle bekliyor” başlıklı haberin muhabiri Erhan Seven HaberVs'ye konuştu.

Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün hakkında “CHP’ li akrabaları endişeyle bekliyor” haberini yazan Akşam gazetesi başbakanlık muhabiri Erhan Seven, Twitter’da hakkında linç kampanyası başlatıldığını söyledi.

HaberVs muhabirinin sorularını yanıtlayan Seven, “Beni eleştirenler hakkında söyleyeceklerimi söylersem siteniz incelenebilir kapanabilir. O yüzden bir şey söylemiyorum” yanıtını verdi. Twitter’daki hakaretlere bir anlam veremediğini anlatan Seven, sözlerini “linç kampanyasının ne amaçla başladığını bilmiyorum. Gazeteci olduklarından şüphe ettiğim insanlar var” diyerek sürdürdü.

“Haberde neyin yanlış olduğunu anlamadım”

Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün’le ilgili “CHP’li akrabalar” vurgusunun herhangi bir art niyet taşımadığını vurgulayan Seven, haberde neyin yanlış olduğunu anlayamadığını ifade etti:

“Erhan Seven kimdir nedir bunu bilmeden söylüyorlar. AKP, CHP, MHP, BDP her partiye belli mesafelerde belli özgülerle yaklaşan bir adamım. O retweetleri yazan adamları gazeteci olma imkanları olmayan, sıfır adamlar olarak görüyorum. Gazetecilik sıfatlarından şüphe ediyorum.

Erhan Seven
1969’da  doğdu. Ankara Üniversitesi BYYO’yu 1991'de bitirdi. 1989’dan itibaren Ulus, Günaydın, Fotospor, Yeni Günaydın, Sabah gazetelerinde çalıştı. Yeni Şafak'ta başbakanlık muhabiri olarak görev yaptı. 2013 Şubat ayından beri Akşam'da çalışıyor.

Bünyamin’ in kurtulmasını herkesten çok istiyoruz biz. Bu amaçla yazılmış bir haberdir bu. Sinan Bey’le Recai Bey’le görüşmem Bünyamin’ in kurtulmasına hükümet kanadından ne gibi bir katkı sunabilir diye yapılmış bir haber. Bana hakaret eden gazeteci ve gazeteci adaylarını kınıyorum.”

Bünyamin Aygün’ün Suriye de El-Kaide ye bağlı militanlarca kaçırıldığı iki gün önce duyurulmuştu. Ailesi ve gazeteci meslektaşları tarafından hayatından endişe edilen Aygün’ den halen haber alınamıyor. Akşam gazetesinde bugün çıkan “CHP’li akrabaları endişeyle bekliyor” başlıklı haber nedeniyle Erhan Seven sosyal medyada yoğun eleştiri aldı.

Eleştiriler,  sözkonusu haberle Aygün’ün CHP’ye yakın bir siyasi görüşe sahip olduğu mesajının kendisini kaçıran militanlara iletildiği noktasına uzanıyor.

1 Yorum

  • Erhan Seven'in kendini koruma amacli bu söylediklerini hic samimi bulmuyorum. Hic bir art niyet olmasaydi "Chp'li" akrabari diye bir vurgu yapilmazdi. Sadece akrabalari endise ediyor yazarlardi… Kendisine hakkettigi en güzel cevabi elbet Bünyamin Aygün aramiza döndügünde verecektir. Vesselam.

Yorum yazın