Gündem

Ahmet Şık geceyi dışarıda geçirecek!

Yazan: HaberVs

“Terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan HaberVs Editörü Ahmet Şık, sergisinin açılışı için geldiği Bilgi Üniversitesi’nden az sonra ayrılacak. Ahmet yarın saat 12:30’da duruşması öncesinde kendisi için düzenlenen eyleme katılacak. HaberVs “Terör örgütü üyesi olma” gerekçesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan HaberVsEditörü Ahmet Şık, tutuklanmadan önce Ertuğrul Mavioğlu ile yazdığı Kırk Kakır Kırk Satır: […]

Terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan HaberVs Editörü Ahmet Şık, sergisinin açılışı için geldiği Bilgi Üniversitesi’nden az sonra ayrılacak. Ahmet yarın saat 12:30’da duruşması öncesinde kendisi için düzenlenen eyleme katılacak.

HaberVs

Terör örgütü üyesi olma” gerekçesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan HaberVsEditörü Ahmet Şık, tutuklanmadan önce Ertuğrul Mavioğlu ile yazdığı Kırk Kakır Kırk Satır: Ergenekon’u Anlama Kılavuzu kitabının “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ettiği gerekçesi ile yargılandığı dava için Kadıköy Adliyesi’ne gelecek.
“Ahmet Şık’ın Objektifinden: Ben Tanığım” sergisinin açılışı için, doğumgünü olan 9 Mart’ta, öğretim görevlisi olarak çalıştığı Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne gelen Şık, yaklaşık iki aydır uzak kaldığı ofisinde duruşma tarihini bekliyordu.

Şık, arkadaşlarıyla birlikte birazdan Bilgi Üniversitesi’nden ayrılacak ve geceyi dışarıda geçirecek. Yarın saat 12:30’da Kadıköy’de kendisi için gerçekleştirilecek eyleme katılacak.

Şık’ın geceyi Avrupa yakasında, deniz kıyısında bir evde geçireceği ve ancak yarın sabah erken kalkması gerektiği için, talimatla kitap yazma faliyetinde bulunmayacağı ifade ediliyor.

Duruşma öncesinde Şık ve arkadaşlarının moralinin son derece yüksek olduğu gözlemleniyor. Yarın Kadıköy adliyesi önünde toplanacak kalabalığın yüksek olması Ahmet, Nedim Şener ve tüm tutuklu gazetecilerin morallerini daha da yükseltecek.

Ahmet “Yarın öğlen Kadıköy Boğa heykeli önünde görüşmek üzere” mesajını iletiyor.

Yorum yazın