Gündem

Ahmet Şık – Medyasavar davası başlıyor

Yazan: HaberVs

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan HaberVs Editörü Ahmet Şık'ın şikayeti üzerine açılan hakaret davasının ilk duruşması 1 Kasım'da

HaberVs editörü Ahmet Şık'la, Medyasavar adlı internet sitesinin yayın yönetmeni Abdullah Küçükaytekin arasındaki hakaret davasının ilk duruşması yarın (1 Kasım) saat 9:30'da Çağlayan'daki Beyoğlu 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Şık'ın Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen OdaTv operasyonu öncesinde hakkında başlatılan karalama kampanyasıyla ilgili  şikayetini değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın'ın hazırladığı iddianamede, Medyasavar adlı internet sitesinden Şık'a karşı “Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçu işlendiği değerlendirmesi yapılıyor.

İnternet gazeteciliğinin basın kanunu hükümlerine tabi olmadığı belirtilen iddianamede sitenin genel yayın yönetmeni Abdullah Küçükaytekin için Türk Ceza Kanunu'nun hakaret suçunu düzenleyen 125'inci maddesi gereğince iki aydan üç yıla kadar  hapis cezası isteniyor.

“Vay Ahmet vaaayyy bu hiç şık olmadı” başlıklı yazının yer aldığı Medyasavar.com adlı internet sitesi, hem alan adı değişikliği yapmış, hem de sözkonusu haberi arşivinden kaldırmış görünüyor. Sözkonusu yazının yayınlandığı 19 Şubat 2011 tarihinde Medyasavar.com adresinden yayın yapan site, yayınını şu anda Medyasavar.net adresinden sürdürüyor. Aynı tarihte http://medyasavar.com/ozel_haber/10400-Vay-Ahmet-vaaayyy-olmad.html   adresinde bulunan heber, bugün sitenin adres değişikliği nedeniyle http://medyasavar.net/ozel_haber/10400-Vay-Ahmet-vaaayyy-olmad.html adresinde yer alması gerekirken yayından kaldırılmış görünüyor. Ancak aynı sitede yer alan 24 Şubat 2011 tarihli Soner Yalçın, Sabri Uzun, Nedim Şener, Ahmet Şık. Simon'dan daha büyük ses getirecek kitap…” başlıklı haberde sözkonusu habere verilen linkler halen görünüyor.

Şık, 22 şubat 2011'de HaberVs'de kendisiyle ilgili iddiaları değerlendirildiği bir haberde Medyasavar adlı sitenin genel yayın yönetmeni olarak görünen Abdullah Küçükaytekin’le yaptığı görüşmeyi şöyle aktarıyordu:

“Sitedeki mobil telefonu aradığımda açan kişi kendisinin Abdullah Küçükaytekin olduğunu söyledi ve sitenin sahibi olduğunu doğruladı. Hakkımdaki iddialardan haberli olmadığını, beni tanımadığını ve bu yazı siteye girildiği sırada yurtdışında olduğunu söyledi. Yazıyı çalıştığı editörlerden birinin hazırladığını söyleyen Küçükaytekin, ‘Biriyle ilgili bu kadar ağır iddialara herhangi bir dayanak olmadan ve bu kişiyle konuşmadan nasıl yer verirsiniz?’ soruma ise ‘maalesef oluyor böyle şeyler’ yanıtını verdi. Ben de kendisiyle mahkemede görüşeceğimizi söyleyerek kapattım.”

Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesi ne diyor?
Madde 125 – (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

1 Yorum

  • abdullah küçükaytekin sitenin çakma sahibidir. gerçek sihibi kim mi? sabah gazetesi'nden şaban arslan. her türlü iftirasını, pisliğini bu site üzerinden yapıyor.

Yorum yazın