Medya

Ahmet ve Nedim için maratondayız

Yazan: HaberVs

Gazeteci Fahri Alakent, pazar günü gerçekleştirilecek Avrasya Maratonu'nda Ahmet Şık, Nedim Şener ve tüm tutuklu gazeteciler için koşacağını açıkladı

Gazeteci Fahri Alakent 16 Ekim pazar günü gerçekleştirilecek 33'üncü Avrasya Maratonu’nda Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan HaberVs editörü Ahmet Şık, gazeteci Nedim Şener de cezaevinde bulunan tüm meslektaşları için koşacağını açıkladı.

15 kilometrelik koşuya katılacak olan Alakent iki yıl önce 2009 Avrasya Maratonu’nda da aynı mesafeyi koşmuştu. Sabah 9:00′da Boğaziçi Köprüsü’nün Asya tarafındaki gişelerin 300 metre gerisinde başlayacak olan koşu, Sultanahmet Meydanı'nda, Sultanahmet Camii ile Mısır Dikilitaşı arasındaki finiş noktasında sona erecek.

Fahri Alakent, 15 kilometrelik parkuru yaklaşık 1,5 saatte katedeceğini ve 10:30 sıralarında Sultanahmet’teki bitiş noktasında olacağını tahmin ediyor. Meslektaşlarını finiş noktasında eylemine destek vermeye davet eden Alakent, koşu süresince tutuklu gazetecilerin yüreklerine “benim için koşuyor” duygusunu taşıyabilme umudunda olduğunu söylüyor.

“16 Ekim Pazar günü Avrasya Maratonu’nun 15 km. koşusunda gazeteci arkadaşlarım sevgili Ahmet, Nedim ve diğer tutuklu meslektaşlarım için koşacağım.

“Bu pazar sabahı saat 9.00′da Boğaziçi Köprüsü’nde başlayıp, Sultanahmet Meydanı’nda sonlanacak koşu süresi boyunca umarım; “dışarıda benimle koşuyor” hissini yüreklerine taşıyabilirim.

“Bu tür uzun koşularda nefes alış verişinin devamlılığı için koşu sırasında “başını öne eğmemek” önemli diyor deneyimli koşucular. Başarabilirim sanıyorum! Tıpkı Ahmet ve Nedim’lerin yaptığı gibi…”

Fahri Alakent
Gazeteci

Yorum yazın