Gündem

Ankara'da 'Cumhur'un gazla imtihanı

Yazan: HaberVs - Fotoğraf ve video: Ertan Önsel
Ertan Önsel

29 Ekim kutlamaları için Ankara'ya hareket eden otobüslerin gece boyunca engellenmesinn ardından polis Ulus'taki göstericilere gazla müdahale etti.


Cumhuriyet bayramı kutlamaları için Ankara Ulus'ta 1. Meclis önünde toplanacağını açıklayan sivil toplum kuruluşlarının gösterisi polisin müdahalesiyle karşılaştı. Müdahalenin ardından barikatı aşan kalabalık Anıt Kabir'e doğru yürüyüşe geçti.

40'a yakın sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla dün akşam saatlerinde Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya hareket etmek isteyen grupları polis il çıkışlarında durdurmuş, Ankara yakınlarına gelenlerinde girişini engelelmişti. Buna rağmen Ankara Ulus'ta saat 11:00'e doğru çok büyük bir kalabalık toplandı.

Polisin uyarısına rağmen dağılmayan kalabalığa polis gaz ve suyla müdahalede bulundu. CHP Genel Baykanı Kemal Kılıçdaroğlu da polis barikatının önünde yaptığı konuşmada yaşananları “Türkiye'nin utanç tablosu” olarak nitelendirdi.

Polisin bir buçuk saatlik müdahalesinin ardından kalabalık barikatı aşarak 1. Meclis'e toplandı ve oradan da gruplar halinde Anıt Kabir'e doğru yürüyüşe geçti.

Yorum yazın