Spor

Antalya'da 'sosyal diyalog için spor' eğitim programı

Yazan: HaberVs

26-30 Kasım'da Antalya’da gerçekleşecek “Eğitimi ve Sosyal Diyaloğu Geliştirmek için Spor” konulu eğitim programına Almanya ve Türkiye’den 20 genç kabul edilecek.

İki ülkenin öğrenci ve gençlerinin iletişimini arttırmayı hedefleyen Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, 26 – 30 Kasım'da Antalya’da “Eğitimi ve Sosyal Diyaloğu Geliştirmek için Spor” konulu bir eğitim programı düzenliyor. Almanya ve Türkiye’den 16 ila 25 yaşındaki toplam 20 gencin katılabileceği, atölye çalışmaları ve konferansların yapılacağı programa başvuru için son gün 10 Kasım.

Spor ile eğitim

Programın İngilizce tam ismi “Get Things Moving between Germany and Turkey – Sport as a Tool to Foster Education and Social Dialogue”

Antalya’daki program, atölyelerin ve tecrübe paylaşımlarının yapılacağı konferansların yer aldığı iki farklı aşamadan oluşuyor. Spor ve toplum konusuna odaklanan üç gün sürecek atölyelerin amacı, spor ile eğitim alanında proje üretebilecek gençler yetiştirmek. Bu gençlerin Türkiye ve Almanya arasındaki spor odaklı değişim projelerinde görev alması ve gönüllü elçilik yapması hedefleniyor.

Tecrübe paylaşımlarının yapılacağı konferanslarda ise “spor aracılığıyla yaygın eğitim”  tartışılıyor. Eğitimciler ve sosyal yardım uzmanları, gençlik çalışmalarının gelişimini sağlamak üzere bir araya geliyor. Katılımcılar arasında farklı disiplinlerden spor antrenörleri, kulüp ve federasyon yöneticileri, spor gazetecileri, fan kulüp temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan uzmanlar var.

Programı düzenleyen Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, 2012’de Almanya’da kamu yararına faaliyet gösteren bir limited şirket olarak kurulan Stiftung Mercator girişimi. Alman Spor Gençliği (Deutsche Sportjugend) işbirliğiyle yürütülen eğitim programının masrafları, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Başvuru ve  koşulları

Başvuru formuna jugendbruecke.de/form1/bewerbung adresinden ulaşmak mümkün. Sayfanın sağ üst köşesindeki dil seçeneğinden Türkçe seçeneği de mevcut. Son başvuru tarihi 10 Kasım 2014. Başvuru sahipleri sonuçları hakkında e-posta ile bilgilendirilecek.

Programa başvuranların konuyla ilişkisi ve daha da önemlisi, atölye çalışmaları ve konferanstaki tecrübelerini aktarabilmek ve pratiğe geçirmek konusundaki fikirleri ve olanakları göz önünde bulunduruluyor.

Almanya’dan gelecek katılımcıların Türkçe veveya İngilizce kullanabiliyor olmaları bir avantaj olmakla birlikte katılım için bir kriter değil. Program, Türkçe ve Almanca’ya simultane tercüme edilecek.

Harcamalar

Türkiye’den katılımcılar için Antalya’ya ekonomi sınıf gidiş geliş uçuşları,
Antalya'da iki kişilik odalarda konaklama,
Çerçeve Program için yapılan harcamalar,
Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya ekibi aracılığıyla seyahat organizasyonu desteği,
Katılımcılar için kompakt sigorta

Herhangi bir katılım bedeli talep edilmiyor. Vize ücretleri (sadece yabancı ülke vatandaşları için) ve şahsi harcamalar ise katılımcılara ait.

Yorum yazın