Gündem Spor

Belirsiz süreç Galatasaray taraftarını düşündürüyor

Yazan: Derin Profeta

Galatasaray`da Mustafa Cengiz yönetiminin idari olarak ibra edilmemesi kulüp içerisindeki Galatasaray Lisesi yapılanmasının yeniden sorgulanmasına neden oldu.

Galatasaray Spor Kulübü’nün geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen yıllık olağan mali genel kurulunda başkan Mustafa Cengiz yönetimin idarî faliyetlerinin ibra edilmemesi, yani genel kurul kararıyla aklanmaması nedeniyle kulübün 30 gün içinde seçim kararı alması gerekiyor. Kulüp tüzüğüne göre Cengiz, bu seçimde yeniden aday olamayacak. Taraftar ise durumdan endişeli.

Başkanın faaliyetlerinin ibra edilmemesi sarı kırmızılı taraftarı endişeye sevk etti. Kimi taraftarlar gidişatın kötü olduğunu ve bu yüzden bu durumun yaşanmasına şaşırmadıklarını belirtirken kimileri ise Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Lisesi arasındaki ilişkinin artık kesilmesi gerektiğini ifade etti. Düşüncelerini taraftar gruplarından bizzat dinledik.

UltraAslan’dan Yağız Erbay, kendisinin ve taraftar grubundan arkadaşlarının kararı endişeyle karşıladığını belirti. Erbay, şampiyonluğa yaklaşmışken kararlı bir duruş sergilenmesi ve kulüp içi çatışmalara yer verilmesini yanlış bulduğunu ifade ederek “Böyle bir kararın alınmış olması hem takımı böler hem de bizlere zarar verir. Yanlış bir zamanlama” dedi.

Tek Yumruk’tan Fatih Esen, Başkan Cengiz’in hem olumlu hem de olumsuz yönleri olduğuna dikkat çekti ve kararı doğru bulduğunu söyledi. “Mali açıdan, evet iyi bir başkandı ama sportif açıdan iyi bir performans gösteremedi. Kulübümüzün daha iyi başarılara ihtiyacı var” diye konuşan Esen, kararı doğru bulsa da kulüp içinde bir bölünmeye yol açması konusunda endişe duyduğunu ifade etti.

Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi U.O., kararın birçok insan tarafından olumlu karşılandığını çünkü başkana karşı bir güven probleminin olduğunu belirtti. U.O., “Başkana güvenmeyen çok sayıda insan vardı ve kendisinin bir şekilde güven tazelemesi bekleniyordu. Ancak bu onu yapmadı. Açıkçası ben duruma şaşırmadım. Destekliyorum.” şeklinde konuştu.

Herhangi bir gruba bağlılığı bulunmayan Galatasaray taraftarı Mert Köse, Başkan Cengiz’in ibra edilmemesinin doğrudan Galatasaray Lisesi ile alakalı olduğunu söyledi. “Sayın Mustafa Cengiz’i son yedi senenin en başarılı başkanı olarak görüyorum. Gitmesi bence çok büyük bir hata olur. Galatasaray’ın artık liseliler tarafından yaratılan bu zihniyete son vermesi gerekiyor” diyen Köse, liseyle ilişkili konumları sebebiyle takımda söz söyleme hakkı bulunan bir azınlığın takımın işleyişi üzerinde tahakküm oluşturduğunu belirtti. Lise ile takım arasındaki ilişkinin koparılması gerektiğine dikkat çekti.

Genel kurul ve ibra

23 Mart 2019’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Galatasaray Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu’nda bir önceki başkan Dursun Özbek ile görevdeki başkan Mustafa Cengiz’in geçtiğimiz yıla ve bu yıla ait faaliyetlerinin ibrası oylanmıştı. Dursun Özbek yönetiminin 2018’deki 23 günlük tüm faaliyetleri ve Mustafa Cengiz’in 23 Ocak-29 Mayıs 2018 tarihlerindeki ilk dönem faaliyetleri ibra edilirken Cengiz’in 29 Mayıs 2018’den itibaren ikinci dönem faaliyetleri mali anlamda ibra edildi ancak idari yönden ibra edilmemişti. Cengiz yönetiminin aklanması için 331 onay çıkarken, 358 üye karşı oy kullanmıştı. Benzer durum 2011’de de yaşanmış ve Adnan Polat yönetimi genel kurul tarafından ibra edilmeyince Polat’ın başkanlığı son bulmuştu.

Yorum yazın