Spor

Geçmiş olsun Omar

Yazan: Yiğit Erol Kömürcü
(FOTOĞRAF: Getty Images)

Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui yeni yıla saatler kala Toskana Vadisi’ndeki evinde talihsiz bir kaza yaşadı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat Kaya’ya göre, yılbaşı akşamı evinde havai fişekle yaralanan ve gözünde termal kimyasal travma oluşan Galatasaray Spor Kulübü oyuncusu Omar Elabdellaoui‘nin futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek çok zor.

Galatasaray’ın sezon başında Yunan ekibi Olympiakos’tan kadrosuna kattığı Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui yeni yıla saatler kala Toskana Vadisi’ndeki evinde talihsiz bir kaza yaşadı. Down sendromlu çocuğunu eğlendirmek için hazırladığı havai fişek kazara yüzünde patladı. Hemen kulübün sponsoru olan hastaneye kaldırılan futbolcuya ilk müdahale dün gece saatlerinde yapıldı. Omar’ın doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya basına açıklamalarda bulundu.

Dr. Vedat Kaya, Omar’ın geleceği için şu an birşey söylemenin zor olduğunu, yapılan incelemelere göre durumun bir iki hafta içinde netliğe kavuşacağını dile getirdi. Ayrıca bir gözünün diğerine göre daha fazla hasarlı olduğunu belirten Kaya, gereken tüm operasyonların yapıldığını ve Omar’ın gözünün restorasyon sürecinde olduğunu, futbola geri dönüş için şuan birşey söylemenin doğru olmayacağını ifade etti.

Sarı kırmızılı camiada ise Galatasaray kulübünün Başkanı Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdürrahim Albayrak kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz, “Biz bu olayı berbat geçen 2020’ye havale edelim, morali iyi. Çocukları koruma amaçlı olmuş. Beni şaşırtan bütün maddelerin peynir ekmek gibi satılması. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum. Bu futbolcumuza verilen destek için futbol kamuoyuna teşekkür ediyorum. Omar, çocuklarını korumak isterken yaralandı. Umut hiçbir zaman kesilmemeli” diye açıklamalarda bulundu.

İkinci Başkan Abdürrahim Albayrak ise Omar’ın tedavi olduğu hastane’nin önünde basına açıklamalar verdi. Omar’ın doktorlara yanıt verebildiğini dile getirdi.

Abdürrahim Albayrak, “Omar’ın elinde havai fişek patlamıştı. Hocamızla beraber hep başındayız. Tam net bir şey ortaya çıksın diye, tam net bulgulara ulaşalım diye tüm doktor arkadaşlarımız burada. Allah’ın izniyle bir gözlerini açsın, netice ortaya çıkacak. Bunu doktorları daha iyi açıklar, yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Kendisi konuşuyor, doktorlara yanıt verebiliyor. 2020 nasıl şanssız bir yıl olduysa, Galatasaraylılar son dakikada da böyle şanssız bir olay yaşadı.” Ayrıca gece talihsiz futbolcunun sitesinde ki görevlinin kazadan sonra Omarın fotoğrafını çektiğini ve bunu sosyal medyaya izinsiz bir şekilde sızdırdığını bu olayın onu çok üzdüğünü ekledi Albayrak.

 

Omar için Ezeli rakipler tek renk oldu;

Talihsiz kazanın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri kendi sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Yorum yazın