Genel

Hrant Dink suikastında “meçhul” kişi

Yazan: http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.a

Medyakronik/NTV Hrant Dink cinayetiyle ilgili güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler önceki gün Show TV ana haber bülteninde yayınlandı. Hrant Dink’in son anlarının kaydedildiği görüntülerde suikastın tetikçisi O.S. de görülüyordu. Haberin yayımlanmasının ardından dün de (3 Haziran Salı) NTV’de yayınlanan bir bankanın para çekme makinesi (ATM) ile bir işyerinin güvenlik kameralarına ait aynı görüntülerde, suikastın tetikçisi O.S.’yle […]

Medyakronik/NTV

Hrant Dink cinayetiyle ilgili güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler önceki gün Show TV ana haber bülteninde yayınlandı. Hrant Dink’in son anlarının kaydedildiği görüntülerde suikastın tetikçisi O.S. de görülüyordu. Haberin yayımlanmasının ardından dün de (3 Haziran Salı) NTV’de yayınlanan bir bankanın para çekme makinesi (ATM) ile bir işyerinin güvenlik kameralarına ait aynı görüntülerde, suikastın tetikçisi O.S.’yle birlikte hareket ettiği kuşkusunu doğuran ikinci bir kişi görülüyor. NTV’ye göre olayın gerçekleştiği dakikalarda, olay mahallinde uzun süre bekleyen, telefon görüşmesi yapan ve O.S.’nin kaçış güzergahında güvenlik kameralarına tekrar takılan kişinin kimliği gizemini koruyor. Bu ikinci kişi, Agos gazetesi önünde uzun süre bekliyor ve cinayetin ardından da ara sokaktaki inşaata girip kayboluyor.

Sırtı Agos’a dönük, telefon görüşmesi yapıyor

O.S., saat 12.53.04’te beyaz beresiyle ATM kayıtlarına giriyor, saat 12.58.00’de de aynı güzergahta dolaşmaya devam ettiği görülüyor. Kayıtlar Hrant Dink’in 14.40.04’te bankaya girdiğini ve burada sıra numarası aldıktan sonra dışarıya çıktığını gösteriyor.
Saat 14.53.12’de kaldırımın kenarında, sırtını Agos’a dönmüş ama zaman zaman arkasını kontrol eden bir kişi göze çarpıyor. Bu kişi bir ara görüntüden çıkıyor, sonra yine yüzünü Agos tarafına dönmeden geri geri yürüyerek aynı noktaya, bankanın önüne geliyor ve bir telefon görüşmesi yapıyor.
Hrant Dink, 14:53:51’de ikinci kez bankaya geliyor. Hrant Dink bankaya girdikten sonra söz konusu kişi telefonu kapatıp görüntüden çıkıyor. Dink içeride beş dakika kalıyor. Bankadan çıkışı 14.57.36’da ATM kameralarınca görüntüleniyor ve tam saat 14.57.44’te gözler Agos’un önüne çevriliyor.

Aynı kişi işyeri kamerasında

O.S.’nin Şafak Sokak’tan kaçışı 14.59.14’te bir işyerinin kameralarına takılıyor. Hemen ardından O.S.’nin kaçtığı yöne doğru iki kişi geliyor. Bu iki kişiden birinin, daha önce ATM kamerasının da kaydettiği, gözcü olabileceği şüphesini doğuran kişi olduğu görülüyor. Bu iki kişi O.S.’nin arkasından bakıyor ve O.S. gözden kaybolduktan hemen sonra, sokağın üzerindeki inşaata giriyor.
Polis, olay yerinde bulunan hemen herkesin ifadesine başvurdu. Şafak Sokak’taki inşaatın kalfası, bu iki kişinin inşaatta çalışmadığını söyledi. Aradan yaklaşık 1,5 yıl geçti ancak olayda gözcülük yapmış olabileceği şüphesi uyandıran bu iki kişinin kimliği tespit edilemedi. Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir sonraki duruşması 7 Temmuz’da yapılacak. NTV haber bülteninde yayınlanan görüntülere linkinden ulaşılabilir.

Yorum yazın