Genel

‘Kapı’ açıldı, arayışlar sürüyor

Yazan: Koray Çil

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere yerleşkesindeki servis durağı sorununu, durağın yerini değiştirerek çözdü.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere yerleşkesinde yaşanan servis durağı sorunu çözüldü. Yerleşkenin, Dolapdere Caddesi’ne açılan ancak daha önce sadece depoya giriş için kullanılan kapısının durak için tahsis edilmesiyle sorun şimdilik aşıldı.

Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere yerleşkesindeki durak sorunu, yerleşke dışındaki özel otoparkın arazisi içinde bulunan ancak yıllardır üniversite tarafından kullanılan durağın, otopark işletmesince kapatılmasıyla ortaya çıkmıştı. HaberVs, 17 Kasım tarihli haberinde üniversite yönetimi ve otopark işletmecisinin görüşlerini almış ve sorunun, otopark işletmesinin üniversiteye kendi arazisini kiralamak istemesinden kaynaklandığını yazmıştı. Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Arslan, durak için iki alternatif üzerinde çalıştıklarını ve sorunu kısa sürede çözmeyi amaçladıklarını dile getirmişti.

Haberin yayına girmesinin ardından, 19 Kasım sabahı Arslan’ın sözünü ettiği alternatiflerden biri uygulamaya geçti ve yerleşkenin Dolapdere Caddesi’ne bakan depo kapısı, öğrenci çıkışları için kullanıma açıldı. Durak, yerleşke önüne kaydırılarak Kuştepe, ve Santral yerleşkelerine ve Taksim’e ulaşım sağlayan servisler buradan hareket etmeye başladı.

Durak sorununu çözmek için deneme yanılma yöntemiyle çalıştıklarını belirten Kaya Arslan, durağın yerinin değişmesiyle Taksim’e giden “shuttle”ların daha fazla yol kat etmek durumunda kaldığını ve öğrencileri mağdur etmemek için arayışlarının devam ettiğini söyledi:

“Shutte’ların trafikte daha az zaman geçirmesini sağlayacak formüller üzerinde çalışıyoruz. Amaç, üniversitenin faaliyet gösterdiği yerleşkeler arasında, en kısa zaman ve mesafede ulaşımı sağlayabilmek.”

Yorum yazın