Genel

Kayıp türkü: Seks seks seks

Yazan: Gökhan Tan

70’lerin kayıp 45’liği “Seks seks seks” etrafta.com sitesinde yayınlanmasının üçüncü gününde bir fenomen haline geldi.

Seks seks seks… Bu isimde bir türkünün varlığını hayal edebilir miydik? Sanmıyorum. Ama üç gün önce öğrendik ve dinledik. 16 Aralık’ta etrafta.com sitesine yüklenen 1970’lerin bu kayıp 45’liği kısa sürede bir fenomen haline geldi.

etrafta.com’un “Grup Ses” takma adlı üyesi tarafından bulunan ve siteye yüklenen türkünün söz ve müziği 1997’de ölen, “Türk musikisine sayısız eser ve beste kazandıran” Arif Sami Toker’e ait. Sözler, şarkının ismini hak edecek kadar renkli. İlk dörtlük “Capone kollar açılır/Gögüsler yana saçılır/Herkesin gözü açılır/Adına da derler seks” diye başlıyor.

“Adına da derler seks” nakaratı dışında hiç tekrara düşmeyen sözlerin dekoltesi ve eğlence dozajı son kıtaya kadar devam ediyor: “Ne ferman dinler ne kadı/Sosyetik çıkmıştır adı/Cenneten mi gelmiş tadı/Adına da derler seks” kıtasıyla sona eriyor.

Parçanın bulunduğu link, duyurusu, haberi yapılmadan, ikinci gününde 4 bin kişi tarafından tıklanır oldu. Ekşisözlük’e ve forumlara girdi, ilginç yorumlar aldı. Ekşisözlük yazarlarından “star is tired” parçanın özgünlüğünü “ ‘Copy paste’ değil, alınteri” diye nitelerken “crown” söz yazarının cesaretini, “Şimdi bile ‘seks seks seks’ diye şarkı yapsan topa tutarlar adamı” sözleriyle ifade ediyor. Etrafta.com’dan Tayfun, “Başka bir şey bu. Seks diil konu! Bir mesaj var anlamıyoruz. Evet evet kesin anlamıyoruz, şu anki insan beyni buna hazır değil” yorumunda bulunurken Kerim, “Rahmetli Arif Sami Toker´den bu şekil söz ve müzik hiç beklemezdim” diyor.

Türküyü seslendiren Sevil Öztatlı hakkında maalesef pek bilgi yok. Ama birdenbire ortaya çıkan şarkı, onu da merak edilen bir isim haline getirdi. 17 Aralık’ta Google arama motorunda yaptığımız “Sevil Öztatlı” aramasında ekrana tek bir madde geliyordu. (Ki o da şarkının bulunduğu etrafta.com’du.) Bugün aynı kelimelerle yaptığımız aramada 51 sonuçla karşılaşıyoruz.

45’liği yıllar sonra keşfeden ve paylaşıma sunan Grup Ses, türkünün varlığından haberdar olduğunu ve eline geçtiği anda etrafta.com’a yüklediğini söylüyor. Türkünün büyük ihtimalle, o dönemde moda olduğu üzere, yabancı bir parçadan etkilenilerek yapıldığını düşünüyor. Ve “Görülen, duyulan, akılda kalan herşeyin etrafa geri kazandırılması” amacıyla var olan sitenin yeni fenomenler yaratmaya aday olduğunu “Elimizde çok sayıda bomba var” iddiasıyla dile getiriyor.

Yorum yazın