Sağlık Yaşam

Saç ekiminin yeni müşterisi Avrupalı

Yazan: Beste Işıl Fırat
(Fotoğraf: telegraph.co.uk)

HaberVs’nin görüşüne başvurduğu uzman doktorlara göre, saç ekimi için Türkiye’yi tercih eden Avrupalı müşteri sayısı Ortadoğulu turistleri geride bıraktı.

2018’de Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi, Türkiye’nin “sağlık turizmi” alanında gelirinin yükselmesine neden oldu. Bu gelir pastasında en büyük dilimlerden birine sahip, Ortadoğu vatandaşlarının başını çektiği saç ekiminde müşteri profili ise yerini Avrupalı turiste birakıyor.

HaberVs‘nin görüşüne başvurduğu, İstanbul’da saç ekimi yapan özel kliniklerin uzman doktorları, Arap müşterinin yerini Avrupalıya bıraktığını doğruluyor.

İstanbul Beyoğlu’da saç ekimi yapan özel bir kliniğin ortaklarından Dr. Özgür Nalbant, kendilerini tercih eden Avrupalı turist sayısındaki artışın, dolar ve euro karşısında TL’nin değer yitirdiği yaz aylarında ve özellikle ağustos ayında hızlı bir yükseliş gösterdiğini söylüyor: “Türkiye’de yapılan işlerin sonucu gerçekten diğer ülkelere nazaran çok daha kaliteli, fiyatı da Avrupalı turistler için oldukça uygun olunca Avrupa’dan gelen müşteri sayısında artış gözlemledik.” Nalbant, sağlık turizminde en çok tercih edilen alanın saç ve bıyık ekimi olduğunu dile getiriyor.

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Aydın, meslektaşı Nalbant’ı onaylıyor: “Bizim müşteri kitlemiz genel olarak Ortadoğu’dan gelen turistlere dayanıyordu. Ancak zaman geçtikçe saç ekimi alanında aldığımız sonuçlar Avrupa’da da ses getirdi ve TL’nin değer kaybetmesi sonucu Avrupalı turistler tarafından da ilgi görmeye başladı. Yaz sonundan beri Avrupalı müşteri sayımızda artış gözlemledik.”

(Fotoğraf: vatanmed.com)

Bir başka uzman doktor Songül Pulcu da geçtiğimiz yıl Türkiye’de seksen beş bin turistin saç ekimi yaptırdığını ve 2018 sonuna kadar Avrupa’dan gelen ilginin çoğalması nedeniyle bu sayının artacağı görüşünde.

Saç ekimi için Türkiye’ye gelen İtalyan turist Lucio Colaizzi, bu işlem için Türkiye’yi tercih etmesinin nedenini “Yaklaşık bir ay boyunca bu işlemin en iyi nerede yapıldığını araştırdım ve Türkiye’ye gelmeye karar verdim. Ekonomik olarak da beni zorlamayacağı için şu an buradayım” diye açıklıyor.

Kliniklerden alınan bilgiye göre fiyatlar 4 bin lira ile 15 bin lira arasında değişiyor. Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği’nin araştırmasına göre Türkiye’de günde 150 ila 500 arasında saç ekimi yapılıyor.

İstanbul’da bir saç ekim merkezinin ortağı olan Mehmet Ali Bulut‘a göre saç ekimi için Türkiye’yi tercih eden turistlerin başında İspanya vatandaşları geliyor. sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada  ikinci sıra İtalyanların aldığını belirten Bulut, Orta Doğu ülkeleri vatandaşların ise sıralamada üçüncü sıraya gerilediğini söylüyor. Çakmak’a göre artışın diğer nedenleri, kurda yaşanan değişimin ardından yapılan tanıtım atağı ve bazı firmaların, saç ekimini de kapsayan özel turlar düzenlemesi.

 

Yorum yazın