Gündem

Şiddete isyana şiddetle cevap

Yazan: HaberVs*
Ahmet Şık

Gaz fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan’ın cenazesinde polis şiddetine ve sorumlularına karşı haykıran on binler, cenaze sonrasında yine gaza maruz kaldı.

Gaz fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan’ın cenazesinde polis şiddetini ve sorumlularını protesto eden on binler, cenaze sonrasında yine polis şiddetine maruz kaldı.

Feriköy Mezarlığı'ndaki cenaze töreni sonrası Taksim'e yürümek ve Gezi Parkı'na karanfil bırakmak isteyen kalabalık Pangaltı'da dört TOMA ve çevik kuvvet tarafından durduruldu. Polis saat tam 17:30'da, bir uyarıda bulunmadan TOMA'lar ve biber gazıyla müdahale etti. Haberin yayına girdiği saatte Taksim, Cihangir ve Kurtuluş'ta polis müdahalesi devam ediyordu.

HaberVs muhabirleri, 16 Haziran 2013'te İstanbul Okmeydanı'nda yakın mesafeden gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra  dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesini takip etti.

Muhabirlerimizin, sabahın erken saatlerinde Okmeydanı'nda başlayan cenaze töreniyle ilgili izlenimlerini ve fotoğraflarını  ise HaberVs'nin https://twitter.com/habervesaire hesabından takip edebilirsiniz.

* Hanife Şişen, Taha Erdem, Abidin Önder Öndeş, Alp Öztürk, Emir Akyıldız, Volkan Öner

Yorum yazın