Spor Tvsaire

Sportif salon dansları

Yazan: Cansu Yılmaz - Nihan Satılmış

Sportif salon danslarının ünlü çifti Pavel Pasechnik ve Martha Arndt Bilgi'deydi

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bu yıl 11’incisi düzenlenen dans festivaline,  sportif salon danslarının dünyaca ünlü çifti Pavel Pasechnik ve Martha Arndt da katıldı. Latin danslarının ağırlıkta olduğu festival, Santral Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Pavel Pasechnik, festivalde sergiledikleri gösteri öncesinde HaberVs ‘nin sorularını yanıtladı. 

Sportif salon danslarının her birinin farklı kültürlerden geldiğinin altını çizen Pavel Pasechnik, Latin Amerikan sportif salon danslarının sosyal Latin danslarından farklı olarak teknik ve çalışma disiplin açısından ağır bir spor olduğunu söyledi.

İki yıldır verdiği dersler sırasında Türkiye’deki dansçıların performanslarını izleme fırsatı da bulan Pasechnik, Türkiye’de Latin Amerikan danslarının henüz yeni olmasına rağmen özellikle üniversite gençlerinden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bununla beraber Türkiye’de sportif salon danslarına çok ileri yaşlarda başlandığını belirten Pasechnik, bu tür danslara daha küçük yaşlarda başlanması gerektiğini ifade etti.

Yorum yazın