Medya Sosyal medya Tvsaire Yaşam

TikTok nedir, neden bu kadar sevilir?

Yazan: Tuana Çiftçi

Kurgu: Abdullah Pordoğan

HaberVs Ekstra, 800 milyon kullanıcıya ulaşan ve Instagram’ı tahtından indiren Tik Tok’un nasıl bu kadar hızlı büyüdüğünü ve neden bu kadar sevildiğini araştırdı.

ABD ve Çin arasında gerilime dahi neden olan TikTok, We Are Social’ın 2020 raporuna göre, dünya genelinde 800 milyon kullanıcıyı aştı ve böylelikle kısa bir sürede büyüyen Instagram’ın ünvanını elinden aldı.

Türkiye’ de TikTok en çok kullanılan uygulamalar arasında ilk 10’da yerini alırken, dünyada da Hindistan ve ABD’den sonra uygulamayı en fazla kullanan üçüncü ülke oldu.

Uygulamada yer alan videoları izlemek için TikTok’un kendisini indirmeye gerek kalmıyor. Diğer sosyal medya hesaplarında da paylaşılan TikTok videoları, yine aynı şekilde binlerce görüntülenme sayısına ulaşıyor. Uygulamadan hiç haberi olmayan insanlar dahi bir noktada TikTok videosunu izlemiş oluyor. Bu da platformda ne kadar fazla içerik üretildiğini gözler önüne seriyor.

HaberVs Ekstra ekibinden Tuana Çiftçi TikTok’un nasıl bu kadar hızlı büyüdüğünü ve neden bu kadar sevildiğini araştırdı…

Yorum yazın