Spor Tvsaire

Üç yaş futbol okulu

Yazan: Tuncay Bayram - Harun Vedat Şahnacı

Türkiye'de futbol eğitimini üç yaşından başlatan tek okul olan Windas, 8, 10 ve 12 yaş grubu üç takımla Haziran'da Almanya yolcusu

İstanbul Kadıköy’deki Windas Futbol Okulu, Türkiye'de futbol eğitimini üç yaş grubundan başlatan ilk ve tek futbol okulu. Ülkemizde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük futbol takımlarının bile altyapı çalışmalarına küçük yaş gruplarını dahil etmediğini söyleyen Windas Futbol Okulu Antrenörü Abdulkadir Ünal, Takımların altyapıya önem vermemesi nedeniyle Türkiye'nin futbol altyapısı bakımından zayıf bir ülke olduğu görüşünde.

Üç yaşın, çocukların futbola başlamaları için erken bir yaş olmadığını vurgulayan Ünal, Avrupa'da; İngiltere, Hollanda, Almanya gibi futbolda başarılı olan ülkelerin altyapı eğitimlerini erken bu yaşta başlattıklarını ifade ediyor. Antrenörlük eğitimini Almanya'da tamamlayan ve uzun yıllarını bu ülkede geçiren Ünal, üç yaş grubunda başlattıkları futbol eğitiminin önemli bir açığı kapattığını belirtiyor.

Windas Futbol Okulu, Abdülkadir Ünal'in Almanya'daki bağlantıları sayesinde Berlin'de yapılacak altyapı turnuvalarına da davet edildi. Berliner Athletik Klub 07 (BAK 07)'nin Haziran ayında Almanya Berlin’de ev sahipliği yapacağı futbol altyapı turnuvalarına Windas Futbol Okulu öğrencileri de katılacak.

Turnuvaya 2000-2001, 2002-2003 ve 2004-2005 yaş grubu olarak 3 takım halinde katılmayı planlayan okul, 7 asıl, 3 yedek oyuncu olarak her grup için 10 kişilik takımlarla Berlin'e gidecek. Haziran ayında ilki gerçekleşecek olan futbol altyapı turnuvasının gelenekselleşerek her yıl yapılması planlanıyor.

Turnuvayla ilgili herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirten antrenör ve veliler, çocukların sosyalleşmesi ve bu konuda deneyim kazanmasının öncelikli olduğunu vurguluyor.

Yorum yazın